Suzanna Koning nieuwe directievoorzitter InShared

Suzanna Koning is per 5 oktober 2022 benoemd tot directievoorzitter van InShared, de volledig online verzekeraar van Achmea. Hiervoor was zij lid van de Raad van Bestuur van Sanoma (later DPG Media) met als portefeuille News & Data. In die rol was zij onder andere verantwoordelijk voor NU.nl. Suzanna volgt Fleur Dujardin op die sinds begin 2022 verantwoordelijk is voor Achmea’s joint venture Onlia in Canada.

Vóór Sanoma/DPG Media heeft Suzanna diverse leiderschapsrollen vervuld bij toonaangevende internationale bedrijven als BrandLoyalty, Marks and Spencer, Ahold, Danone en McKinsey. Daarbij was steeds sprake van een sterke focus op digital, data en customer loyalty, zoals bij de lancering van de nieuwe Albert Heijn Bonuskaart.

 Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Naast verdere groei in Nederland zetten we met InShared in op uitbreiding in het buitenland en het servicen van het IT-platform van Onlia. Met haar internationale ervaring en expertise in digital marketing, klantgerichtheid en innovatie is Suzanna uitermate geschikt om de volgende fase van InShared vorm te geven. Namens de Raad van Bestuur heet ik Suzanna van harte welkom bij InShared en Achmea en wens haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie