Bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Nederland Harry Crielaars stapt over naar SMO Traverse (Tilburg)

Vanaf 1 februari 2017 gaat Harry Crielaars aan het werk als eenhoofdige Raad van Bestuur van SMO Traverse in Tilburg. Hij verlaat dan Slachtofferhulp Nederland waar hij zes jaar lang algemeen directeur en voorzitter van het tweehoofdige Raad van Bestuur was.

Bij SMO Traverse neemt Harry Crielaars de dagelijkse leiding van de organisatie voor zijn rekening. Hij volgt hiermee Ellen Quanten op in de functie van bestuurder. De organisatie biedt opvang en begeleiding aan mensen die dak- of thuisloos zijn, of dat dreigen te worden in de regio Tilburg. Het is een gezonde en professionele organisatie die vol daadkracht naar de toekomst kijkt. SMO Traverse vindt Harry Crielaars een verrijking voor de organisatie door zijn sociale karakter, gecombineerd met zijn zakelijke aanpak.

Harry Crielaars: ‘Mijn werkterrein is altijd het sociale domein geweest. Ik was nooit geïnteresseerd in winst maken, wel om mensen de gelegenheid te geven te groeien of zich te herpakken als het niet goed gaat. Maar wel graag een beetje zakelijk. Het huishoudboekje moet wel kloppen. Ik denk dat mijn natuurlijke nieuwsgierigheid naar wat mensen echt beweegt en motiveert, goed van pas komt bij SMO Traverse.’

Kleinschaliger werken op lokaal niveau

Over zijn vertrek bij Slachtofferhulp Nederland zegt de aankomende bestuurder van SMO Traverse: ‘Natuurlijk is mijn werk bij Slachtofferhulp Nederland niet af. Als je topkwaliteit wilt leveren voor slachtoffers moet je continu blijven verbeteren. Bij Slachtofferhulp Nederland heb ik de afgelopen jaren veel mooie dingen mogen doen. Op dit moment zijn de financiën op orde, is de kwaliteit van onze dienstverlening sterk verbeterd, zijn we een serieuze partner in de strafrechtketen en bovenal kunnen we steeds meer slachtoffers beter helpen. Daar gaat het om. Het is nu een mooi moment om het stokje over te dragen aan een opvolger. Ik vind het tijd om weer dichter bij het ‘front’ te werken; kleinschaliger en op lokaal niveau. Daarbij blijf ik werken vanuit het principe dat ook bij Slachtofferhulp Nederland geldt: mensen helpen en steunen waar nodig in moeilijke omstandigheden zonder dat wij hen pamperen of de regie overnemen. Het is prachtig dat ik dit terugvind bij SMO Traverse’.