VNAB Award 2016 postuum voor Uri Coronel

De jaarlijkse VNAB Award werd dit jaar postuum toegekend aan de op 18 juli plotseling overleden voorzitter van de Raad van Advies, Uri Coronel (69). Hij ontving deze award vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de (coassurantie) bedrijfstak. Tijdens het VNAB Marktdiner op 3 november jl. in Noordwijk aan Zee nam zijn dochter Daniëlla Coronel namens de familie de VNAB Award – een kristallen karaf met inscriptie – in ontvangst uit handen van vertrekkend voorzitter Michel Schaft (zie foto). Aansluitend sprak zij een dankwoord uit.

Met de VNAB Award wil de belangenorganisatie voor de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt haar waardering uitspreken voor een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt bij de behartiging van de belangen van de VNAB en de co-assurantiemarkt. Uri Coronel is de 13e persoon die de VNAB Award heeft ontvangen. Michel Schaft (destijds Meijers), Paul Soeteman (Marsh), Kees Krijgsman (Allianz Nederland), René Mandos (Aon), Gerda Spreeuwenberg (VNAB), Pim Polak Schoute (Cunningham Lindsey), Laura Rath (Amlin Corporate Insurance), Rob Wagenvoord (Willis), Jan Verkamman (HDI-Gerling), Marco Tolman (Delta Lloyd) en vorig jaar Rolf van der Wal (VNAB) gingen hem voor.

Student van het jaar

Traditiegetrouw werd tijdens het VNAB Marktdiner ook een tweede prijs uitgereikt: de ‘Student van het Jaar’- Award’ van de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam. Focko Dorhout Mees, voorzitter van de stichting, overhandigde de award en bijbehorende cheque (5.000 euro) aan Vera van Putten, afdelingshoofd Rechtsbijstand consumenten- en aansprakelijkheidsrecht bij Klaverblad Verzekeringen (zie foto). Zij ontving deze prijs voor haar scriptie in het kader van de Master opleiding Enterprise Risk Management getiteld: ‘De ‘en bloc-clausule’: mogen de spelregels tijdens het spel worden veranderd?’. De volledige scriptie is te downloaden via: htttps://www.vnab.nl/CmsData/Images/Nieuws/Scriptie%20en%20bloc-clausule%20Vera%20van%20Putten%20definitief.pdf.

 

Recordaantal deelnemers

Het VNAB Marktdiner werd vorige week donderdag voor het 13e achtereenvolgende jaar georganiseerd. Een recordaantal van 328 professionals uit de top van de zakelijke verzekeringsmarkt nam deel aan het inmiddels traditionele galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Wim Span, directeur van de VNAB, opende de avond met een korte inleiding. Daarin wees hij onder meer op de toegenomen waarde van de VNAB door onder andere het Sanctiepl@tform en het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Daarbij toonde hij onder meer een korte sfeerimpressie van het centrum ’in actie’.

 

Tijdens het diner trad econoom en journalist Mathijs Bouman op als gastspreker. Hij hield een lezing over de aantrekkende economie en de haperende wereldhandel. “Het gaat beter met de economie, er is een stijging in de werkgelegenheid, de huizenmarkt trekt aan en we zijn weer meer gaan kopen. Dat is mooi. Terwijl we herstellen van de vorige klap, lijkt de volgende bedreiging van onze welvaart zich alweer aan te dienen. De wereldhandel hapert, vrijhandel staat onder druk van politiek en publiek. Hoe gevaarlijk is dat en kunnen we deze trend keren, aldus Bouman, die vervolgens op onderhoudende wijze antwoord op die vraag gaf.