Reaal AOV lanceert pilot HelloEnergy: ‘Energiecoach’ en Fitbit verbeteren energiebalans ondernemer


Reaal AOV is een pilot gestart om de energiebalans van ondernemers te verbeteren. Uit een analyse* van Reaal AOV blijkt namelijk dat een derde van de zelfstandigen niet tevreden is met de eigen leefstijl en deze graag wil veranderen. Met het HelloEnergy-programma speelt Reaal Lijfwacht hier op in. Het HelloEnergy-programma is speciaal ontwikkeld voor ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal. Het programma bestaat uit een persoonlijke energiecheck, coaching en realtime monitoring door middel van een Fitbit bewegingsmonitor. 

Succesvolle pilot
HelloEnergy is onderdeel van Reaal Lijfwacht, de preventieservice van Reaal AOV. Reaal Lijfwacht is er op gericht om klanten gezond en met plezier te laten werken. En zo arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Hier sluit HelloEnergy perfect op aan. HelloEnergy is inmiddels gestart als een kleinschalige pilot onder 20 ondernemers met een Reaal AOV, maar de animo om deel te nemen aan de pilot was veel groter. Binnen een week hadden al meer dan honderd ondernemers zich ingeschreven.

Energiebalans
Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “Als ondernemer wil je goed kunnen presteren vanuit de juiste energiebalans. Een personal coach van HelloEnergy helpt hierbij. Met ons programma krijgt een ondernemer op basis van een persoonlijke ‘energycheck’ inzicht in de eigen energiebalans. Daarna gaat hij samen met een energiecoach aan de slag om zijn balans te verbeteren. De coaching richt zich op de persoonlijke situatie met de onderwerpen mentale rust, focus, lichamelijke fitheid en emotionele stabiliteit. Als onderdeel van het programma ontvangen deelnemers ook een FitBit beweegmonitor. Deze is verbonden met de FitBit-app en monitort onder andere het aantal beweegminuten en het aantal calorieën dat er worden verbrand. Wij als verzekeraar krijgen en willen geen inzicht in deze persoonlijke gegevens. Je doet dit als ondernemer echt voor jezelf om je eigen energiebalans te verbeteren.”

Feedback
De pilot loopt drie maanden. Op basis van de ervaringen van de gebruikers beslist Reaal of zij HelloEnergy opnemen in de dienstverlening van Reaal Lijfwacht. Kijk hier voor meer informatie: https://www.reaal.nl/klantenservice/aov-lijfwacht/aan-de-slag-met-je-energiebalans/  

*In juni 2019 lanceerde Reaal AOV de ‘Quickscan: Ben ik vitaal?’. Met deze quickscan krijgen zelfstandigen een indicatie van wat goed gaat en wat er nog kan verbeteren op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.