Liberty Specialty Markets lanceert tijdens ‘Cyber is Art’-seminar nieuwe polissen voor kunst en cyber

 

Tijdens haar ‘Cyber is Art’ Broker Seminar, dat vorige week tijdens ‘Art The Hague’ werd gehouden op een bijzondere, met kunst ‘aangeklede ’locatie de voormalige Fokker Terminal Den Haag – heeft Liberty Specialty Markets twee nieuwe verzekeringen gepresenteerd: één voor Fine Art (kunst) en één voor Cyber. Rob Groenen, Head of Benelux & Nordics, spreekt in zijn welkomstwoord van een ‘unieke propositie qua dekking en voorwaarden en waarin innovatie, maatwerk en de klant centraal de sleutelwoorden vormen.

De verzekeraar richt zich voor Cyber op het midden- en grootbedrijf, ondernemingen met een omzet van 25 miljoen euro of meer. Voor Fine Art richt Liberty zich op het hele kunst eco-systeem, waarbij de privéverzamelaar (natuurlijk of rechtspersoon) het middelpunt vormt. Partijen waar de privéverzamelaar mee in aanraking komt, zoals galeries, musea en veilinghuizen, behoren ook tot de doelgroep. Liberty heeft hiervoor een tekencapaciteit van 250 miljoen euro beschikbaar

Liberty is een vernieuwende weg ingeslagen, zo benadrukte Groenen. In het afgelopen jaar heeft Liberty 13 nieuwe vooral jonge medewerkers aangenomen, die zich onder andere richten op Terrorisme, Energy, Cyber en Fine Art. “Een verfrissende koers met een totaal andere manier van werken, die de huidige klant nodig heeft en waarin kwaliteit boven kwantiteit wordt gesteld. Liberty wil meer toevoegen, iets betekenen voor de klant en maakt het verschil in het voortraject. Eerst verdiepen in de klant en dan met moderne oplossingen komen die de klant nodig heeft. Minder grijze pakken en tradities”, aldus Groenen.

Vervolgens werden de ca. 50 aanwezigen door Annelien Kers van Kers Gallery in Amsterdam in de kunstsfeer gebracht. In de presentatieruimte was een aantal kunstwerken te bewonderen die speciaal voor deze bijeenkomst waren gemaakt en waarvoor een aantal kunstenaars (o.a.  Jeanine Verloop, Pieter Postma en David Bade) was gevraagd hun kijk op ‘cyber’ te visualiseren. De bijzondere kunstwerken werden op deskundige wijze toegelicht door Annelien Kers .

Fine Art

Paul Seip, Senior Underwriter Fine Art & Specie Benelux nam de genodigden mee in wat kunst nu eigenlijk is. “Kunst kan alleen gevoeld worden.” Met de diverse ‘oneliners’ als ‘it drives our passion boundless’ en ‘Endless possibilities and endless thoughts‘, maakt Seip een metafoor met de Liberty Fine Art propositie. “We zijn de enige Fine Art verzekeraar in de Benelux, die een multinationale propositie in een multiline oplossing aanbiedt. We hebben kennis van de markt en kennissen op die markt zodat we altijd weten wat er speelt en hoe we hierop moeten acteren Bovendien zijn we zichtbaar aanwezig in de markt en op alle toonaangevende beurzen en/of seminars.”

Aan ambities geen gebrek bij Liberty Specialty Markets, zoals blijkt uit Seip’s statement: “Het is ons doel om in 2025 een van de Top 3-kunstverzekeraars in Europa te zijn. Dit gaan we onder meer bereiken door klantgericht te zijn voor de makelaar (ondersteunen van makelaarsvoorwaarden, oplossingen in volmachten en ‘white label- voorwaarden/ oplossingen en door selectief zijn in met wie we samenwerken), door uitbreiding van onze ‘Global reach’ (breed team aan lokale specialisten met veel kennis van en ervaring in de markt en door innovatief te zijn in de verzekeringsoplossingen die we bieden. Zoals door integratie met andere business lines zoals Cyber, Beroepsaansprakelijkheid en Event cancellation, totaaloplossingen voor het hele kunst eco-systeem (prive verzamelaar, musea, veilinghuis en galeriehouders) zodat we kunst, aansprakelijkheid, transport, cyber, etc. op één polis kunnen aanbieden en transactie gebaseerde korte termijn-verzekeringsoplossingen”, aldus Seip, die als laatste punt de levering van kwaliteit en maatwerkoplossingen noemt. “Door middel van onze korte lijnen en lokale aanwezigheid kunnen we snel reageren op verzoeken vanuit onze makelaar.”

 

Cyber

Jelmer Andela, Cyber Underwriting Manager Continental Europe, noemt het unieke van de nieuwe cyberverzekering dat klanten meer worden geholpen bij het inventariseren van de cyberrisico’s die ze daadwerkelijk lopen middels de Fox-IT Quick scan. Deze omvat verschillende interviews bij klanten waarbij eveneens in kaart wordt gebracht wat nu feitelijk de ‘kroonjuwelen’ zijn van de organisatie en daarmee de kwetsbaarheid van de onderneming. “Wij bieden daarmee zowel preventieve diensten aan alsmede crisismanagement diensten. In geval van een incident geven wij onze klanten volledig de vrijheid hun eigen partijen te kiezen om zich te laten bijstaan. Klanten hebben ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de ervaring en diensten van Crawford.

 

Daarnaast stelt Andela dat de verzekeraar tevens heeft geluisterd naar haar klanten waar het gaat om reputatie. De huidige polissen in de markt bieden een dekking voor bedrijfsschade volgend op bedrijfsonderbrekingen, maar niet als er bijvoorbeeld sprake is van een datalek. De bedrijfsschade die hieruit voortvloeit kunnen wij eveneens op onze polis meeverzekeren. Aansluitend zijn wij ook in staat om zaakschade mee te verzekeren onder de cyberpolissen. Dit wordt ook mede ingegeven door het feit dat we zien dat in een aantal markten brand volgend op een cyberincident niet meer onder die polissen vergoed gaat worden. Daarbij zorgen de huidige zaakschade-uitsluitingen bij klanten ook vaak voor verwarring. We moeten ervoor zorgen dat de klant goed begrijpt wat de polis wel en niet doet”, aldus Andela, volgens wie ook onderscheidend is dat er sprake is van onbeperkte inloop. “Hiermee haal je alle discussiepunten eruit. Verder hanteert Liberty géén eigen risico, zoals bijvoorbeeld de eerste 24 uur en kan 10% van de premie besteed aan preventie. Liberty is vooral bezig met de vraag: ‘Hoe kunnen wij de klant helpen het risico beter onder controle te krijgen’.”

 

Het ‘Cyber is Art’ Broker Seminar werd afgesloten met een borrel en walking dinner in het Mood4Food ART Café in de Fokker Terminal. Geïnteresseerden konden deelnemen aan een rondleiding over de beurs ‘ART The Hague’.