ESL/EUR organiseert op 13 oktober a.s. informatieavond over Executive master Commercieel Privaatrecht

Voor geïnteresseerden in de Executive master Commercieel Privaatrecht organiseert de Erasmus School of Law een spe­ciale informatieavond. Deze vindt plaats op donderdagavond 13 oktober r a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur – ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur – aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierin wordt behalve op het programma ook ingegaan op de organisatorische aspecten van de opleiding. Uiteraard is er deze avond tijd en ruimte voor het stellen van vragen over de opleiding. De aanwezigen wordt daarnaast informatie verstrekt over de balans tussen werken en stude­ren en over de financiering van de opleiding. Ook krijgen zij twee white papers mee: ‘Hoe overtuig ik mijn werkgever?’ en ‘Wat kost studeren nu echt?’.

Met de Executive Masteropleiding ‘Commercieel Privaatrecht’ lanceert de Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) de eerste op maat gemaakte juridische masteropleiding van 1,5 jaar. Deze unieke opleiding, die volgend jaar januari van start gaat, is bestemd voor professionals met een afgeronde bachelor opleiding en minimaal drie jaar relevante werkervaring. In een toelichting op de masteropleiding stelt ESL/EUR: “De opleiding brengt ambitieuze professionals die op zoek zijn naar een juridische master in anderhalf jaar zowel de kennis en verdieping op academisch niveau als de titel meester in de rechten/LL.M. Het is op dit moment de enige master Commercieel Privaatrecht in Nederland met een op maat gesneden programma voor werkenden. De facilitering is optimaal. Via colleges op een vast tijdstip (maandag van 16.00 uur – 20.00 uur) is de studie goed te combineren met een voltijdsbaan.”
De opleiding wordt verdeeld over drie semesters. De eerste vindt plaats tussen januari en juni 2017 en omvat naast de basisonderdelen verbintenissenrecht en goederen- en insolventierecht, de onderdelen transacties en financiering en zekerheden. In het tweede semester, dat van september tot december plaatsvindt, komen zaken aan bod als onderneming, organisatie & risico’s en arbeid en onderneming. Het derde semester – januari tot juni 218 – omvat de onderdelen aansprakelijkheid en verzekering en een afsluitende scriptie.
Voor meer aanmelden, vragen over opleiding en de te organiseren informatieavonden:executivemasters@law.eur.nl.