ESL/EUR  lanceert eerste  tailormade ‘Executive Masteropleiding Commercieel Privaatrecht   

Met de Executive Masteropleiding ‘Commercieel Privaatrecht’ lanceert de Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) de eerste op maat gemaakte juridische masteropleiding van 1,5 jaar. Deze unieke opleiding, die volgend jaar januari van start gaat, is bestemd voor professionals met een afgeronde bachelor opleiding en minimaal drie jaar relevante werkervaring.

In een toelichting op de masteropleiding stelt ESL/EUR: “De opleiding brengt ambitieuze professionals die op zoek zijn naar een juridische master in anderhalf jaar zowel de kennis en verdieping op academisch niveau als de titel meester in de rechten/LL.M. Het is op dit moment de enige master Commercieel Privaatrecht in Nederland met een op maat gesneden programma voor werkenden. De facilitering is optimaal. Via colleges op een vast tijdstip (maandag van 16.00 uur – 20.00 uur) is de studie goed te combineren met een voltijdsbaan.” De master wordt geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie en voldoet aan de wettelijk eisen gesteld aan universitaire opleidingen.

Nieuwe carrièrekansen voor HBO-ers

Erasmus School of Law biedt met deze opleiding vooral voor HBO-professionals een nieuwe stap in hun loopbaan. “De vraag hiernaar is groot. Een mastertitel is nu moeilijk te behalen, wat als een gemis wordt ervaren”, aldus ESL. “Met de Executive master Commercieel Privaatrecht koppelen de aankomende juristen hun praktijkervaring aan actuele academische kennis en inzichten. Naar verwachting zal dit waardering, erkenning en nieuwe carrièrekansen opleveren.” Prof. mr. Siewert Lindenbergh, Academisch Directeur van ESL Executive Education: “Deze opleiding biedt een unieke kans aan ambitieuze mensen die een stap verder willen komen in hun denkniveau en ontwikkeling.

Drie semesters

De opleiding wordt verdeeld over drie semesters. De eerste vindt plaats tussen januari en juni 2017 en omvat naast de basisonderdelen verbintenissenrecht en goederen- en insolventierecht, de onderdelen transacties en financiering en zekerheden. In het tweede semester, dat van september tot december plaatsvindt, komen zaken aan bod als onderneming, organisatie & risico’s en arbeid en onderneming. Het derde semester – januari tot juni 218 – omvat de onderdelen aansprakelijkheid en verzekering en een afsluitende scriptie.

Het programma kent volgens ESL ‘een logische opbouw, gemodelleerd naar de levensloop van een onderneming’. De deskundige docenten van ESL laten alle juridische aspecten die een onderneming of organisatie tegenkomt zien, vanaf het aangaan van een transactie tot de aansprakelijkstelling bij een geschil. Prof. Suzan Stoter, decaan van Erasmus School of Law: Met deze master intensiveren wij de contacten met professionals in het werkveld. Ook geven we met dit initiatief concrete invulling aan het beleid van de regering van een ‘Leven Lang Leren’. Tenslotte luidt ons motto: ‘Where law meets business’.

 Voor meer aanmelden, vragen over opleiding en de te organiseren informatieavonden: executivemasters@law.eur.nl.