Delta Lloyd keert 44 miljoen euro aan gedupeeerden noodweer

 

Het resultaat van verzekeraar Delta Lloyd is in de eerste helft van dit jaar in negatieve zin beïnvloed door het uitzonderlijke (nood)weer. Aan gedupeerden werd 44 miljoen euro uitgekeerd. Mede daardoor liep het bruto operationeel resultaat met 39% terug van 527 miljoen euro in de eerste helft van 2015 naar 320 miljoen euro in dezelfde periode dit jaar. De combined ratio liep bovendien op van 96,8% naar 105,8%. Positief is dat het bruto premie-inkomen uit schadeverzekeringen met 7% oiep van 776 miljoen euro naar 834 miljoen euro.

De verzekeraar meldt daarnaast een goede voortgang met het kapitaalplan, dat heeft  geleid tot een Solvency II Standaard Formule (SF) ratio van 173% (eind 2015: 131%). De Solvency II netto kapitaalgeneratie was 66 miljoen euro, na aftrek van het effect van uitzonderlijke weersomstandigheden van 33 miljoen euro, gelijk aan een onderliggende netto kapitaalgeneratie van 99 miljoen euro. De kaspositie van de holdingmaatschappij is structureel verbeterd tot 592 miljoen euro (eind 2015: € -319 miljoen)
Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa is tevreden met de vooruitgang die is geboekt met het kapitaalplan en de  kaspositie. “Onze SF ratio ligt met 173% in de bovenste helft van de beoogde bandbreedte. Onze operationele resultaten werden beïnvloed door de uitzonderlijke regenval en hagelstorm in juni, waardoor veel klanten zwaar werden getroffen. Wij doen uiteraard al het mogelijke om hen te steunen. Ons bedrijf is solide maar het is duidelijk dat wij onze operationele resultaten verder moeten verbeteren. Wij nemen maatregelen om onrendabele activiteiten te beëindigen en kosten te verlagen teneinde winstgevende groei mogelijk te maken.”