De Britse verzekeringsbranche heeft een campagne gelanceerd om de basisprincipes van verzekeringen uit te leggen en consumenten te helpen begrijpen waarvoor zij premie betalen.
‘ Dad Comes Home’ van de ABI (Association of British Insurers), de brancheorganisatie voor de verzekerings- en langetermijnspaarsector, vertelt het verhaal van een vader die herstelt na een ernstig verkeersongeval, door de ogen van zijn zevenjarige zoon. In de advertentie legt de moeder van de jongen uit wat het verzekeringssysteem vergoedt nadat de vader van achteren werd aangereden door een andere bestuurder. Dit omvat het betalen van een verzorger zodat mama kan blijven werken, fysiotherapie, een rolstoeltoegankelijke auto en geld om vaders loon te dekken terwijl hij beter wordt.1
Vervolgens worden de principes van verzekeringen uitgelegd – hoe de premies van de velen de claims van de weinigen betalen – niet alleen in het geval van auto-ongelukken, maar ook bij levens-, inboedel- en reisverzekeringen.De campagne is geproduceerd door Curveball media en geregisseerd door Olly Lawer, die ABI selecteerde vanwege zijn ervaring met het leveren van emotionele campagnes zoals ‘Outsmart Epidemics’ voor de Wellcome Trust en Zurich’s ‘Youth Against Carbon’ campagne.
De film werd uitgezonden via digitale kanalen, waaronder YouTube, en wordt ondersteund door betaalde sociale media, digitale reclame, PR, een selecte samenwerking met influencers en relaties met belanghebbenden.
De film is gemaakt om het publiek te laten begrijpen dat het grootste deel van hun premie wordt gebruikt om schadeclaims van anderen te betalen en bij veel van deze claims gaat het om cruciale en dure langdurige zorg voor mensen die betrokken zijn bij ernstige aanrijdingen. In feite gaat 30% van al het geld dat door autoverzekeraars wordt uitbetaald naar het dekken van lichamelijk letsel van de bestuurder, een andere automobilist, passagier of voetganger.
Chris Blackwood, Head of Campagnes en Marketing van de ABI,licht toe: “ De meeste mensen ‘click and forget’ met verzekeringen omdat het (gelukkig) onwaarschijnlijk is dat ze een claim indienen. Dus met deze campagne willen we mensen laten zien dat hun premie waardevol is door een cruciale levenslijn te bieden aan mensen die betrokken zijn bij de meest ernstige, vaak levensveranderende incidenten.”
”
Olly Lawer, creative director bij Curveball media voegt hieraan toe: “We houden van dit soort creatieve uitdagingen omdat het de twee krachtigste aspecten van geanimeerde videoproductie naar voren brengt: perceptie en storytelling. Alleen de deugden van verzekeringen aanprijzen was niet genoeg.”
“We laten de waarde van verzekeringen zien door de onschuld van nieuwsgierigheid als kind. Dit brengt de belangrijkste boodschap over, die verder wordt versterkt als we door scènes gaan waarin de verleende zorg centraal staat.”