Hét vakantienieuws in expertiseland: Cunningham Lindsey past organisatie aan; VIDI maakt doorstart

In de afgelopen drie weken hebben in expertiseland twee opvallende veranderingen plaatsgevonden. Cunningham Lindsey heeft de organisatie aangepast, de commerciële salesafdeling opgeheven en de directie ingekrompen, waardoor onder meer directeur Kelly Maynard is vertrekt. Verder maakte VIDI, het expertisebureau dat recentelijk failliet is gegaan, bekend dat het in afgeslankte vorm doorgaat met zijn activiteiten.

Cunningham Lindsey

Om financiële ruimte te creëren om kunnen blijven investeren in talent, mensen en kennis heeft Cunningham Lindsey per 1 augustus jl. enkele aanpassingen in de organisatie doorgevoerd. Sindsdien werkt het expertise- en claimsmanagementbureau ‘in een nieuwe structuur’ met een kleinere directie: van vijf naar twee man.  Daarnaast zullen de werkzaamheden van de salesafdeling bijna geheel terug in de operaties worden opgenomen, waardoor in totaal vier medewerkers vertrekken. “Met deze maatregelen willen we tot een structurele verbetering komen van onze kosten”, zegt CEO Jeroen Fröhlich toe, die samen met directeur Peter van Rensen de directie zal vormen. Door de inkrimping gaat de vorig jaar juli aangestelde directeur Expertise Kelly Maynard Cunningham Lindsey verlaten, al zal zij de komende maanden een aantal projecten voor het bedrijf afwikkelen. Daarnaast krijgt commercieel directeur Klaas Brand de functie van general manager Expertise.

In een toelichting op de veranderingen zegt CEO Fröhlich: “CLN heeft de afgelopen jaren in een sterk concurrerende en krimpende markt haar omzet op peil weten te houden. Het is te voorzien dat de komende tijd onze omzet nagenoeg gelijk blijft. We moeten dus financiële ruimte creëren om te kunnen blijven investeren in talent, mensen en kennis. Dit vormt ten slotte de kern van ons bedrijf. Een belangrijke stap hierbij is om het bedrijf efficiënt en slagvaardig aan te sturen. Dit betekent dat we de directie van Cunningham Lindsey terug zullen brengen tot twee personen. Voorts zullen wij het apart functionerende commerciële team weer zo veel mogelijk opnemen in de operaties. Wij denken dat dit de klantbeleving uiteindelijk ten goede komt.”

VIDI

VIDI, het expertisebureau dat in juni failliet is gegaan, gaat in afgeslankte vorm door met zes van de ca. 30 schade-experts. Daarnaast zal VIDI een beroep blijven doen op ZZP-ers. Op woensdag 20 juli jl. heeft VIDI overeenstemming bereikt met de curator over een doorstart onder dezelfde naam. Het werkgebied blijft expertise en onderzoek op het gebied van brand, avp en reisschades, waarbij het zich volgens directeur Wim de Hoog richt op de gehele markt, waaronder de volmachtmarkt. ” We hebben van enkele klanten de toezegging dat zij bij een doorstart van onze kant weer met ons zouden gaan samenwerken.”

In een persbericht stelt VIDI: ” Vandaag heeft de voormalige directie van VIDI een akkoord bereikt met mr. R.W.J.M. Schuurman, curator in faillissementen van VIDI Beheer B.V. en Vidi B.V. over een voortzetting van de activiteiten nadat vorige week het faillissement was uitgesproken. Vanwege de bekendheid van VIDI in de relevante markt was een snelle doorstart noodzakelijk. Met de doorstart zijn de belangen van de opdrachtgevers van VIDI voldoende gewaarborgd. De rechter-commissaris, die toezicht houdt op de afwikkeling van beide faillissementen, heeft aan de doorstart ook zijn fiat gegeven.”

Zoals eerder aangegeven, zal de onderneming onder de naam VIDI haar werkzaamheden hervatten. Met de doorstart is volgens de directie ook een deel van de werkgelegenheid gewaarborgd. De onder handen werken van de in behandeling zijnde dossiers worden door VIDI verder afgehandeld. Het postadres, het telefoon- en faxnummer, evenals de emailadressen en de website blijven ongewijzigd. Wat wel verandert, is het bedrijfsadres. Door de afslanking is het bedrijfspand aan de Spoortstraat in Borculo te groot voor de huidige bezetting. VIDI is dan ook op zoek naar een kleinere huisvesting. Tot die tijd zullen de werkzaamheden vanuit een ‘ kantoor-aan-huis’ worden verricht. ” De directe en medewerkers zijn ondanks de vervelende situatie waarin zij zijn komen te verkeren, tevreden met het snelle resultaat en hebben vertrouwen in de toekomst.”, aldus De Hoog