Inge Philips start bij Deloitte

Inge Philips (47) start per 1 september 2016 als director binnen het Cyber Risk Services team van Deloitte Risk Advisory. Ze zal zich in deze rol onder meer focussen op de doorontwikkeling van de visie van Deloitte op cyber security en de integraliteit van de Deloitte dienstverlening op dit gebied.

In de afgelopen vier jaar was Philips plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche. In die functie was zij onder andere verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime en de invoering van de nieuwe Wet Computercriminaliteit. De rest van haar loopbaan heeft zij voor de AIVD gewerkt, waaronder drie jaar in Parijs. Gedurende haar carrière heeft ze zich gespecialiseerd in de bestrijding van zwaar georganiseerde criminaliteit, techniek en inlichtingen. Haar focus lag daarbij op integratie van oude werkwijzen en nieuwe (vaak digitale) technieken.

Philips heeft in haar praktijk veel kanten van cybercriminaliteit en -spionage gezien. Daaraan heeft zij de overtuiging overgehouden dat veiligheid door de samenleving, met name het bedrijfsleven, wordt gebouwd en dat cybercrime niet op te lossen is met een computer. Het is een gelaagd probleem dat een gelaagde en integrale verdedigingsstrategie vergt. In haar nieuwe functie zal zij de klanten van Deloitte helpen bij het formuleren en implementeren van deze strategie