Erasmus School of Law start na de zomer met mastercourse Aansprakelijkheid en Verzekering

De Erasmus School of Law organiseert na de zomer een zeven dagdelen durende Mastercourse Aansprakelijkheid en Verzekering voor professionals. De mastercourse, die is opgezet door de beide hoofddocenten prof.mr. Siewert Lindenbergh en prof.mr. Mop van Tiggele-Van der Velde, is een verdiepende opleiding voor professionals in de schade- en verzekeringsbranche die hun kennis op het gebied van het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht willen verbreden en verdiepen. “Na afloop van de Mastercourse Aansprakelijkheid en Verzekering is bij de deelnemers de kennis van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht verdiept en uitgebreid en hebben zij hun netwerk vergroot!”, aldus de docenten.

De mastercourse bestaat uit een zestal inhoudelijke bijeenkomsten waarbinnen hoorcolleges en actieve werkvormen worden afgewisseld. Tijdens deze bijeenkomsten zal door middel van actuele voorbeelden de belangrijkste jurisprudentie worden toegelicht en wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. Deze combinatie maakt volgens de ESL samen met de huiswerkopdrachten dat de cursist actief met de stof bezig is en blijft.

De bijeenkomsten vinden plaats op maandag van 15.30 uur tot 20.00 uur op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • 26 september: verdieping aansprakelijkheidsrecht;
  • 3 oktober: verdieping verzekeringsrecht;
  • 24 oktober: causaliteit;
  • 7 november: schade;
  • 21 november: verzekering, privacy en omgang;
  • 6 december: tentamen;
  • 12 december: actualiteiten aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Aansluitend vindt er een feestelijke uitreiking plaats van de certificaten.

Voor vragen en informatie over deze mastercourse en aanmelden: www.mastercourseaansprakelijkheidenverzekering.nl of neem contact op met mr. J.H.G. Verweij-Hoogendijk: mastercourseav@law.eur.nl