Boek verschenen over het werk van gerechtelijke deskundigen: ‘Deskundigen in de rechtspraktijk’

 

Bij uitgeverij Delex is onlangs het boek ‘Deskundigen in de rechtspraktijk. Het werk van de gerechtelijke deskundigen belicht’ verschenen (ISBN 978-90-8692-059-4). Het boek beschrijft het gehele proces van de vervaardiging van een deskundigenbericht, vanaf het eerste contact met de griffie tot en met het indienen van het rapport en het eventueel op de zitting verschijnen van de deskundige’.Het boek is geschreven door een drietal gerechtelijke deskundigen die zijn ingeschreven in het LRGD (Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen): Jacques Honkoop, Nico Keijser en Ernst Peter Tamminga.

“Met dit boek beogen wij een inkijk te geven in de denkwereld van deskundigen die worden benoemd en een bijdrage te leveren aan kennis over het deskundigenonderzoek voor alle betrokkenen: deskundigen, partijen, advocaten en rechterlijke macht”, aldus de auteurs, volgens wie bij de uitvoering van deskundigenonderzoek het voorkomt dat niet alle bij zo’n onderzoek betrokken personen bekend zijn met regels en werkwijze rondom het deskundigenonderzoek. “Voor deskundigen levert dat vaak lastige situaties op die de voortgang van het onderzoek niet ten goede komen.”

In het boek zijn daarnaast bijdragen opgenomen van Jacques Sluysmans en Paul Dellemijn, die bij het LRGD zijn geregistreerd in het onteigeningsrecht resp. als neuroloog, alsmede een bijdrage van Gerard Wuisman, directeur van de StAB.

Het boek is te bestellen via Managementboek.nl (http://mgtbk.nl/1jovbm), Bol.com (http://bit.ly/25UyHvm), Jongbloed (http://bit.ly/1YnLYa3), 1 Boek (http://bit.ly/1UUOwGX) en Juridisch Boek (http://bit.ly/1rt7DAw).