CED neemt SOS International over van a.s.r.

CED-group neemt alarmcentrale SOS International over van verzekeraar a.s.r.  De alarmcentrale biedt al meer dan 30 jaar wereldwijd 24/7 hulp aan gestrande reizigers, bij ziekte, een ongeval of autopech en is aangesloten bij International Assistance Group, een netwerk dat bestaat uit 160 partners in meer dan 40 landen. “Met de overname versterkt CED haar positie als full-service schadespecialist en zijn wij nog beter in staat om mensen in onvoorziene situaties 24/7 hulp en duidelijkheid te bieden”, aldus CED.  Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

Hans Coffeng, CEO van CED, is verheugd over de toetreding van SOS International tot de CED-group: “Met de overname van SOS International versterkt CED zich niet alleen met een gerenommeerde speler op het gebied van hulpverlening. We breiden zo ook onze zogeheten front-office activiteiten uit: juist hier kunnen we als schadespecialist het verschil maken. SOS International heeft direct contact met mensen in onvoorziene situaties en CED heeft alles in huis om vervolgens de schade of calamiteit geïntegreerd af te handelen. Of het nu gaat om autopech, inbraak, brand of persoonlijk letsel: samen met SOS International bieden we gedupeerden snel hulp en duidelijkheid op het moment dat het er toe doet.”

Karin Bergstein, lid Raad van Bestuur a.s.r.: “SOS International bedient vele verzekeraars en andere bedrijven buiten a.s.r. en kent hierdoor zijn eigen specifieke dynamiek. De dienstverlening van CED en SOS is complementair. Daarmee hebben we met CED de juiste partner gevonden voor de overname van SOS International, dat binnen het a.s.r. concern altijd een autonome positie heeft ingenomen. Onder de vleugels van CED kan SOS International zich verder ontwikkelen en dat is goed voor alle mensen die op enig moment een beroep doen op de diensten die SOS International biedt.”

 

CED heeft Marcel van der Meulen benoemd tot directeur van SOS International, die in het veerleden onder meer actief was als CEO van Reaal Verzekeringen/Vivat Verzekeringen en als directeur van ASR Nederland en De Goudse. Ook was hij van 2003 tot 2006 CEO al bij SOS International werkzaam als CEO en tevens lid van het bestuur van de International Assistance Group.