Belangstelling marktpartijen voor huren kantoorruimte ‘De Nieuwe Boompjes’

Meerdere marktpartijen hebben belangstelling getoond voor het huren van kantoorruimte op de derde verdieping van ‘De Nieuwe Boompjes’, het nieuwe kennis- en ontmoetingscentrum  van de VNAB in Rotterdam voor en door de zakelijke verzekerings- en schaderegelingsbranche. Tijdens een persrondleiding in het voormalige karakteristieke pand van De Nederlandse Bank aan de Boompjes, gelegen aan de Maas vlakbij het centrum van Rotterdam, vertelde VNAB-directeur Wim Span dat er gesprekken gaande zijn met een 15-tal bedrijven: verzekeraars, makelaars, advocatenkantoren en expertisebureaus.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het nieuwe kennis- en ontmoetingscentrum, dat behalve de VNAB ook het NIVRE als vaste huurder zal hebben. beide organisaties nemen reeds eind januari/begin februari hun intrek in hun nieuwe onderkomen. Daarbij zal het NIVRE aan de centrumkant (Terweakker) gehuisvest zijn en de VNAB op de kop van het pand (zijde Rederijstraat). Op de 1,400 vierkante meter tellende eerste verdieping  komen verder  tal van zalen voor evenementen (tot 150 man), opleidingen, vergaderingen en andere marktbijeenkomsten, alsmede flexibele werkplekken voor branchegenoten. Deze vertrekken zijn vanaf 29 februari te huur. Inmiddels heeft opleidings- en exameninstituut Lindenhaege al aangegeven De Nieuwe Boompjes als les- en examenlocatie te gaan gebruiken, overweegt NIBE-SVV hetzelfde te doen voor de makelaarsopleiding , zal de Erasmus Universiteit hoogstwaarschijnlijk de cursus Zeerecht in het centrum te laten plaatsvinden, evenals de opleiding co-assurantie. Ool overweegt brancheclub CoBra haar periodieke bijeenkomsten hier te houden. Wim Span benadrukte dat de oude fysieke beurs niet zal terugkeren in ‘De Nieuwe Boompjes’, maar dat het centrum vooral tegemoet zal komen aan de wens van marktpartijen aan meer ontmoetingsmomenten. “Bij elkaar zitten heeft nu eenmaal een meerwaarde. Vertrouwen in elkaar is nodig om met elkaar tot zaken te komen.”

Op 13 april a.s. wordt De Nieuwe Boompjes officieel geopend door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Daaruit blijkt de betrokkenheid van de gemeente Rotterdam bij het VNAB-initiatief. Chantal Geurts van Rotterdam Partners zei blij te zijn met de komst van het nieuwe kennis- en ontmoetingscentrum in het voormalige DNB-pand.  “Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan de haven en de logistieke sector. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ook de financiële dienstverlening sterk is vertegenwoordigd in de Maasstad en dat Rotterdam zelfs ‘de zakelijke verzekeringshoofdstad van Nederland’ is.  De komst van ‘De  Nieuwe Boompjes’ zorgt niet allelen voor behoud van de werkgelegenheid, maar kan ook een boost  geven aan een verdere versterking van die positie.”

Voor meer informatie over het huren van kantoorruimte boven het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum:  Wim Span,  w.span@vnab.nl.