RSA implementeert na succesvolle proefperiode hybride werken voor meer dan 5.000 Britse werknemers

RSA is formeel overgegaan op een hybride werksysteem na het succes van een zes maanden durende proef met een eerder dit jaar getest systeem. De verzekeraar heeft het hybride systeem twee weken geleden officieel uitgerold naar zijn meer dan 5.000 Britse werknemers na een evaluatie van de proef en de voordelen die het zou opleveren.

Sarah Mantle-Grey, RSA’s UK and Ireland director of organizational effectiveness, vertelde aan Insurance Times dat, terwijl het bedrijf de potentiële hausse van een hybride werkpleksysteem vóór de pandemie onderzocht, de voordelen van de gedwongen kantoorsluitingen duidelijk waren geworden. “De pandemie was zeker een katalysator voor verandering. De overgang naar een systeem van werken op afstand deed niet veel af aan ons vermogen om aan de behoeften van onze makelaars en klanten te voldoen.”

RSA raadpleegde haar werknemers tijdens de hele proefperiode en Mantel-Gray zei dat de feedback van werknemers overweldigend positief was en bijdroeg tot een grotere betrokkenheid en behoud van werknemers. “In onze gesprekken met werknemers wordt het hybride werksysteem gezien als een van de grootste voordelen van werken bij het bedrijf en we zien het als een onderscheidende factor voor ons als werkgever”, legt ze uit.

Serviceniveau

Mantle-Gray zei dat de verzekeraar heeft gewerkt om ervoor te zorgen dat de verandering geen invloed heeft op het serviceniveau. ”Hoewel de makelaarsteams nu twee dagen per week thuis kunnen werken zijn er geen belemmeringen voor werknemers die vijf dagen op kantoor willen blijven. Dit was geen overstap naar volledig telewerken. Er is niet één pasklare oplossing en het is aan de teams om het beste systeem voor hun individuele behoeften te ontwerpen. Dit is niet de dood van het kantoor, maar we moeten erkennen dat het werksysteem verandert.”

Mantle-Grey zegt dat de flexibiliteit die hybride werken biedt, vooral gunstig is gebleken voor vrouwelijke werknemers – meer dan de helft van de 5.000 werknemers van de verzekeraar in het Verenigd Koninkrijk zijn vrouwen – en hybride werken heeft werknemers in staat gesteld om zich beter bij het bedrijf te betrekken. in staat gesteld om verbinding te maken. “We hebben het systeem de afgelopen zes maanden aangepast omdat we er lessen uit hebben getrokken. We erkennen dat zij meer face-to-face ondersteuning nodig hebben en we willen ervoor zorgen dat we hen kunnen helpen bij het opbouwen van hun carrière.”

Met het oog op de toekomst zegt Mantle-Gray: “De wereld van het werk verandert – we zullen blijven kijken naar andere gebieden waar we meer flexibiliteit kunnen bieden.We zien dat sommige bedrijven overgaan op een vierdaagse werkweek en tot het zover is, is het belangrijk dat we blijven kijken naar alle vormen van flexibiliteit en hoe het bedrijf en onze werknemers daarvan kunnen profiteren. Het is een kwestie van opletten.”