Symposium ‘Culturen van letselschadeafwikkeling; Ervaringen in Engeland, Noorwegen en Nederland’

 

De Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit organiseert op 6 december a.s. het symposium ‘Culturen van letselschadeafwikkeling; Ervaringen in Engeland, Noorwegen en Nederland’. De bijeenkomst vindt van 13.00 tot 18.00 uur plaats in de Forumzaal van het Expo- en Congrescentrum, Van der Groot Building (M), aan de  Erasmus Universiteit in Rotterdam.  Mop van Tiggele-Van der Velde treedt op als dagvoorzitter; Evelien Engelhard en Siewert Lindenbergh zijn de sprekers en  Arno Akkermans en Cees van Dam zorgen voor de reflectie.

In een toelichting op het programma stellen de organisatoren: “Om te achterhalen hoe letselschadeclaims in de praktijk worden afgehandeld en hoe men daar lering uit kan trekken, is in drie landen uitgebreid onderzoek verricht naar het afwikkelingsproces van letselschadeclaims: in Engeland en Wales, Noorwegen en Nederland. Binnen de drie verschillende rechtsstelsels is gekozen voor het afnemen van uitgebreide interviews van advocaten en andersoortige rechtshulpverleners, rechters, maar ook van verzekeraars. Op het symposium van 6 december 2016 zullen de resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd in Rotterdam.”

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.esl.eur.nl/evenementen/gepland/symposiumculturen_van_letselschadeafwikkeling/