Verweij Hoebee Groep opende kantoor in Den Helder vanwege groeiende vraag naar inspectie en schade-expertise

Verweij Hoebee Groep heeft eind vorig jaar een nieuw kantoor geopend in Den Helder. Aan de komst van deze derde vestiging – Verweij Hoebee Groep had al kantoren in Amsterdam en Barendrecht – ligt vooral de groeiende vraag naar schade-expertises, P&I surveys  en consultancy in dit gebied ten grondslag. Vanuit het pand aan Het Nieuwe Diep 33 bedienen schade-experts –Hans Boon, Rutger Berghout en Fred Bakker – naast deze markt tevens de surveys en schade-inspecties voor de offshore-industrie.

De uitbreiding van het kantorennetwerk met Den Helder past in de gestage groei die Verweij Hoebee Groep de laatste jaren doormaakt. Dat heeft in een half jaar tijd geleid tot een groei van het expertisekorps van negen naar twaalf specialisten, een toename met 33%(!). Zo is vorig jaar Fred Bakker na een interne opleiding bij Verweij Hoebee Groep in Den Helder aan de slag gegaan als surveyor verladingen en tankinspecties. De voormalige laboratoriummedewerker werkte daarvoor als NDT Inspecteur bij Control Union.

Eind 2015 is op de vestiging in Barendrecht Maicel Konijnendijk in dienst getreden. Hij studeerde scheepswerktuigkunde aan de Zeevaartschool in Vlissingen en werkte jarenlang als technisch inspecteur in de scheepvaart- en offshore branche en bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in NDO (Non destructief onderzoek)-technieken, waarvan acht jaar als leidinggevende. Zijn aandachtsgebieden zijn binnenvaart, maritieme- en offshore-constructies, coating– en corrosie-inspecties en non destructief materiaalonderzoek. De derde aanwinst is Rudolf Indemans, die eerder dit jaar de gelederen is komen versterken. Na de studie tot Maritiem Officier aan de Hogeschool voor de zeevaart in Rotterdam te hebben afgerond heeft hij jarenlang gewerkt als zodanig in de handels- en sleepvaart. Vervolgens heeft hij besloten zijn carrière te vervolgen als scheepswerktuigkundige in de zware lading en offshore-sector. De laatste twee nieuwkomers volgen momenteel de opleiding tot NIVRE Register-Expert. Bij  Verweij Hoebee Groep werken momenteel verdeeld over de drie kantoren in totaal 18 medewerkers