Unigarant gaat met driekwart huidige autoschadeherstelpartners door

Unigarant/ANWB verzekeren start 15 augustus a.s. in samenwerking met Aegon – met een nieuw autoschadeherstelnetwerk. Hiervoor worden 220 autoherstelbedrijven gecontracteerd. De afgelopen jaren werd het schadeherstel uitbesteed aan drie grote ketens: A.A.S., ABS en Care. Overigens zet Unigarant met 160 van de huidige 210 autoschadeherstelbedrijven, die zijn aangesloten bij een van deze drie ketenbedrijven de samenwerking individueel voort”, zegt de verzekeraar in een nadere toelichting op de komst van het nieuwe autoschadeherstelnetwerk.

Met de start van een eigen netwerk gaat Unigarant/ANWB verzekeren een partnership aan met de beste herstellers die dit ook continu door meting van klanttevredenheid en kwaliteitsnormen blijven bewijzen. De klant kan voortaan direct met de cascoschade naar de hersteller. Tevens is ons doel om op termijn verzekerden, waarvan de schade aan de eigen auto niet gedekt is, een voordeel te bieden bij het herstellen van hun schade. “De herstellers zijn door ons zelf geselecteerd en getoetst op onder meer klanttevredenheid, kwaliteit van de werkzaamheden en doorlooptijden. Onze nieuwe herstellers zitten dichtbij de klant en zorgen ervoor dat klanten na schade weer snel en veilig op weg kunnen”, aldus Will Hoogstad, directie Unigarant/ANWB verzekeringen. Naast een nieuw schadeherstelnetwerk gaat Unigarant/ANWB verzekeren ook over naar het schadeplatform Audaflow van ABZ.

Samenwerking Aegon
Unigarant sluit met haar nieuwe herstelnetwerk aan bij het Aegon autoherstelnetwerk waardoor het gezamenlijk belang in omvang verdubbelt. Hierdoor leveren zij de door hen geselecteerde herstellers meer volume en een uniforme werkwijze. “Ruim vier jaar geleden is Aegon het herstelnetwerk gestart om klanten bij schade snel en gestructureerd te kunnen helpen, maar vooral een hoog kwalitatief schadeherstel te bieden”, aldus Paul Knapper, Business Manager Expertise en Herstelnetwerken bij Aegon. “Dit doel hebben wij bereikt. Door de samenwerking met Unigarant/ANWB verzekeren vergroten wij ons netwerk van schadeherstellers en zitten wij dichter bij de klant.”

Waarom kiest Unigarant voor een samenwerking met Aegon? Unigarant licht toe: “Aegon is ruim vier jaar geleden gestart met een eigen herstelnetwerk om klanten bij schade snel en gestructureerd te kunnen helpen, maar vooral een hoog kwalitatief schadeherstel te bieden. Aegon heeft dus ruime ervaring met deze manier van werken. Vandaar dat is gekozen om samen te gaan werken met Aegon in het beheer van het herstelnetwerk. We trekken samen op in het kwaliteitssysteem en de geautomatiseerde ondersteuning daarvan. Ook kunnen we door de samenwerking toekomstige ontwikkelingen op het gebied van schadeherstel efficiënter doorvoeren.”

In een andere toelichting op het eerdere persbericht benadrukt Unigarant dat het nieuwe herstelnetwerk weliswaar aansluit het autoherstelnetwerk van Aegon, maar dat er geen sprake is van één netwerk. “Zowel Aegon als Unigarant heeft een eigen netwerk van herstellers. Unigarant start met een netwerk van 220 herstelbedrijven. Een deel van deze bedrijven maakt ook deel uit van het netwerk van Aegon. Beide bedrijven gebruiken hetzelfde kwaliteitssysteem en de geautomatiseerde ondersteuning daarvan. Voor de hele groep herstellers wordt een uniforme werkwijze gebruikt.” Gevraagd naar de verschillen tussen beide schadeplatforms, antwoordt Unigarant. “Wij gaan over naar het schadeplatform Audaflow van ABZ. Voorheen maakten we gebruik van Dispatch. Het voordeel van Audaflow is dat we direct gebruik kunnen maken van een geautomatiseerd ‘filter’ om schades en schadecalculaties te beoordelen. De tussenpersonen en de klanten merken niets van de overgang van Dispatch op Audaflow. Het is vooral een verandering voor de schadehersteller.”

Eind juni heeft Unigarant al de samenwerkingscontracten met Aegon en ABZ ondertekend. V.l.n.r.: Matthijs Hofstede, directeur Aegon Schadeverzekeringen, Will Hoogstad, CFO Unigarant en Walter van Benthem, Commercieel Directeur Solera Nederland (ABZ)