Peter Verlinden ontvangt hoog aangeschreven CESAM-accreditatie

BMT meldt dat  Peter Verlinden, maritiem technisch expert en technisch directeur van het Antwerpse kantoor, formeel is ingeschreven als toegetreden als lDamage agent and Inland shipping surveyor in het expertsnetwerk van CESAMCESAM

Het CESAM-comittee (Comité d’etudes et de Services de Assureurs Maritimes et Transport) is een uniek en wereldwijd toonaangevend technisch comité met als doel Franse en buitenlandse bedrijven op het gebied van maritieme verzekeringen samen te brengen.  Met de aanvaarding van Peter binnen het CESAM-netwerk kan een duidelijke link worden gezien tussen de technische capaciteiten van BMT in België en de Franse maritieme verzekeringsmarkt, waardoor Peter CESAM geaccrediteerde schade-agent in België wordt. Peter treedt in de inspirerende voetsporen van Carlos Maenhout, gepensioneerd en voormalig directeur van BMT’s survey kantoor in Antwerpen. 

Peter Verlinden heeft een achtergrond in de chemische en maritieme industrie en werkt sinds 2001 als marine / technisch surveyor. Sindsdien is Peter voornamelijk betrokken geweest bij casco- en machineonderzoeken en P&I-gerelateerde schadeonderzoeken, waarvan vele verband houden met aanvaringsschade, bergingsonderzoeken, aan- en verkoop en conditie-inspecties, inclusief reparatiespecificaties en berekeningen.  Zijn sectorspecialisaties richten zich voornamelijk op zeeschepen (offshore baggerschepen), binnenvaart en havengerelateerde constructies en uitrusting.

Dennis de Bruin, Managing Director van BMT’s Surveys business, licht toe: “Ons team en netwerk van deskundigen op het gebied van maritiem onderzoek bij BMT wordt steeds sterker, terwijl we ons tegelijkertijd voorbereiden op de toekomst door de onlangs verworven CESAM-accreditatie van Peter te erkennen en te benutten. Het doel is om de voortzetting van onze marktleidende reputatie best practices en certificeringstrajecten in de Franse en buitenlandse Marine Insurance markten te verzekeren na de pensionering van Carlos Maenhout. Deze erkenning is een belangrijk succes voor Peter en BMT en garandeert onze huidige en toekomstige klanten de absolute strengheid en ernst die essentieel is voor het technisch beheer en de naleving van hun maritieme claims die verder aan BMT worden toevertrouwd. Peter Verlinden, door zijn hoger niveau van ‘expert-maturity’ als surveyor die hij heeft bereikt via CESAM, maakt hem essentieel voor deze vaardigheden-successie. Met Peters recente accreditatie zal BMT doorgaan met het beheren en minimaliseren van risico’s en het oplossen van deze diverse en complexe problemen voor haar klanten en industriële partners.”