NIVO NOORD feliciteert medewerker en Bondsridder Erwin Zeinstra voor ‘geweldige prestaties op het EK Voetbal’

NIVO NOORD heeft medewerker Erwin Zeinstra gefeliciteerd met zijn ‘geweldige prestaties tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal. Zeinstra, al 11,5 jaar werkzaam bij het schoonmaalbedrijf als Assistent Controller, maakt als Assistent Scheidsrechter bij de KNVB deel uit het team van scheidsrechter Björn Kuipers dat zondag in Londen  de finale floot van het EK tussen Engeland en Italië.

 
“We zijn trots op Erwin, wat hij de afgelopen vier weken heeft laten zien. Erwin heeft een enorme passie voor zijn sport en zijn werk. De perfectie en kwaliteit in zijn werk zien we in één oogopslag terug op het veld. Chapeau! Goede reis en tot snel op kantoor Erwin!”, aldus NIVO NOORD.  

Na afloop van de wedstrijd ontvingen alle leden van het team Kuipers een medaille overhandigd (zie foto screenshot tv, 2e van achteren) ) en gisteren werden zij voor hun prestaties tijdens het EK door de KNVB benoemd tot bondsridder. „Het team van Björn Kuipers is een geweldige ambassadeur van de KNVB en van de Nederlandse arbitrage. Kuipers, Van Roekel en Zeinstra zijn door hun positieve houding en gedrag, toewijding en inzet een voorbeeld voor hun collega-(assistent-)scheidsrechters”, aldus de KNVB in een verklaring. „Ze laten keer op keer zien dat hun succes het resultaat is van hard werken, veel trainen en de bereidheid zichzelf steeds te verbeteren. Hun succes is een inspiratiebron voor jongens en meisjes om ook te gaan fluiten. Velen van hen geven aan Kuipers te zien als hun grote voorbeeld.”

Gisteren meldde de lokale pers bovendien dat assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra feestelijk werd onthaald in zijn woonplaats Dronryp door een klein comité met familie en vrienden.  “Dit geeft wel aan hoe het dorp, en de mensen in deze buurt in het bijzonder, meegeleefd hebben. Dat heeft mij goed gedaan”, aldus Zeinstra

In zijn carrière leidde Zeinstra 658 wedstrijden. Sinds 2010 assisteert hij Björn Kuipers. De EK-finale is het hoogtepunt in zijn carrière, zegt Zeinstra.”Hier droom je van. We hebben al wat finales gedaan, maar we zijn nu vijf weken weggeweest. En vooraf waren we een van de kanshebbers op de finale, maar er kan van alles gebeuren op zo’n toernooi. Maar uiteindelijk is het gelukt.”En het affiche van de finale was ook niet verkeerd: twee grote voetballanden op het heilige gras van Wembley. “Mooier kan niet.”

Vijf weken weg van huis dus. Dat wilde vrouw Helena ook graag: “Hij mocht ook niet eerder thuiskomen, dat had ik heel duidelijk met hem afgesproken. We stonden er hetzelfde in, ik sta achter hem: hij moet zolang mogelijk in het toernooi blijven.” Helena en zoon Thomas waren er zondagavond bij in Londen. “Ik heb ontspannen naar de wedstrijd gekeken”, vertelt Helena. En Thomas genoot ook: “Het is een groot stadion met veel lawaai. Mooi om erbij te zijn.”

In het artikel bij Omroep Frysland staat ook een video van de ontvangst: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1076397-assistent-scheidsrechter-erwin-zeinstra-feestelijk-onthaald-dronryp

Erwin zeinstra