Focwa Schadeherstel reorganiseert,schrapt negen banen en verhuist naar Woerden

 

Focwa Schadeherstel gooit zijn organisatie om. Daarbij zijn negen mensen ontslagen, zo heeft de branceorgansatie bekend gemaakt. Het secretariaat van Focwa Schadeherstel verruilt daarnaast binnenkort haar huidige onderkomen in Sassenheim verlaten voor een ‘moderner en goedkoper kantoorpand’ in Woerden.

In de nieuwe situatie wordt het grootste deel van de stafdiensten verhuisd van de federatie naar de verenigingen (Focwa Specialisten, RAI CarrosserieNL en Focwa Schadeherstel). Alleen de cao-juridische ondersteuning blijft op federatieniveau.
Negen functies op het gebied van communicatie, IT en financieën zijn in de reorganisatie komen te vervallen. Deze medewerkers zijn ontslagen bij de federatie, en worden zoveel mogelijk van werk naar werk begeleid. Zij kunnen solliciteren op nieuwe functies op deze gebieden bij de verenigingen. Twee van de drie verenigingen gaan sterk samenwerken met Bovag of RAI Vereniging.

RAI CarrosserieNL is een fusie van Focwa-afdeling CarrosserieNL en RAI Afdeling Speciale Voertuigen. Deze fusie is vorige maand aangekondigd en moet in de tweede helft van dit jaar geëffectueerd zijn. RAI CarrosserieNL wordt onderdeel van RAI Vereniging. Focwa Specialisten is in gesprek met Bovag over een mogelijk samengaan. In de loop van dit jaar wordt hier een besluit over genomen.  Volgens Bureau Berenschot, dat als consultant is betrokken bij de reorganisatie, heeft de Federatie zelfs bestaaqnsrecht als twee van de drie  verenigingen weggaan bij Focwa, dan heeft de Federatie nog steeds bestaansrecht volgens de branchevereniging. ”  In het nieuwe kantoorpand in Woerden maakt Focwa Schadeherstel een nieuwe start als ’wendbare organisatie die focust op het leveren van maximale toegevoegde waarde voor de leden’, aldus Berenschot.