CCN acquireert Capita insurance services   in Denemarken

Claims Corporation Network (CCN), de Europese TPA Claims Management Service provider, heeft per eind vorige maand het Deense Capita Insurance Services overgenomen. De acquisitie past nauwgezet in de bij de start geformuleerde groeistrategie voor de toekomst. Het is de eerste overname in het prille bestaan van CCN, dat eerder dit jaar van start ging onder leiding van Cees Werff. Hierdoor is het claimsmanagementbedrijf met zijn activiteiten nu vertegenwoordigd in 32 Europese landen en heeft het zijn markpositie in (Noord)Europa verstevigd.

 

“Met de komst van Capita krijgen we als CCN in Scandinavië een leidende positie op het gebied van claimsmanagement en polisadministratie voor verzekeraars, makelaars, leasemaatschappijen en overheden”, benadrukt Werff. Capita werd in 2002 in Denemarken opgericht en is sindsdien hoofdzakelijk actief in bedrijfsmatige schadeverzekeringen in 2002. “Deze acquisitie geeft ons direct een sterke positie  in deze marktsegmenten en maakt het voor ons mogelijk deze services en activiteiten uit te breiden naar onze klanten in de Scandinavische regio”, aldus Werff.

 

.

Hij zal samen met de zittende managing director van Capita, Tim Hansen, de directie gaan  voeren, waarbij Hansen na de krachtenbundeling verantwoordelijk wordt voor de operationele activiteiten van het nieuwe bedrijf dat onder de naam Claims Corporation Denmark  A/S (CCD) zal opereren.  CCN is voornemens zijn TPA Claims Management Services de komende tijd verder te versterken, onder meer door haar claimsmanagementwerkzaamheden in verschillende lines of business uit te breiden in  Europa. Zo biedt de acquisitie van Capita, waarbij CCN is bijgestaan door de specialisten van Emendo capital en Houthoff Buruma,  volgens Werff onder meer mogelijkheden voor expansie van de schaderegelingswerkzaamheden op het gebied van arbeidsongevallenschades door geheel Europa.

.