ASR verlengt met expertisebureaus voor AVB, Brand en CAR; werk VIDI opgevangen door eigen expertisedienst en huidige contractpartners

ASR heeft voor de behandeling van AVB-, brand- en CAR-schades per 1 juli jl. de samenwerking verlengd met de expertisebureaus die drie jaar geleden als beste uit de bus kwamen uit de destijds hiervoor gehanteerde unieke tenderveiling. De enige uitzondering hierop vormt VIDI, dat werd ingeschakeld voor brandschades tot 25.000 euro. Het expertisebureau is, zoals wij afgelopen dinsdag als primeur meldden, deze week failliet verklaard. De expertisewerkzaamheden voor ASR zullen door de huidige contractpartijen worden overgenomen.

Voor AVB-schades blijven de komende drie jaar de experts van EMN/CED en Lengkeek worden ingeschakeld en voor CAR-schades die van Cunningham Lindsey en One Expertise, het eenmansbedrijf van schade-expert Bart van den Elshout. Daarnaast blijft ASR voor brandschades vanaf 25.000 euro in genoemde periode een beroep doen op de eigen expertisedienst, Cunningham Lindsey en Crawford & Company, terwijl voor brandschades tot 25.000 euro de samenwerking met DEKEA Experts is voortgezet. a.s.r. laat weten dat met deze constructie de kwaliteit van de expertise voor haar klanten gewaarborgd blijft.