Martijn van Baalen directielid Univé Schade en Univé Her

Per 1 september jl. is Martijn van Baalen benoemd als directielid van N.V. Univé Schade en Univé Her. Van Baalen maakt de overstap van Stichting Univé Rechtshulp, waar hij in 2012 aantrad als directeur. Hij neemt het stokje over van Marcel Spronk, die eerder dit jaar de organisatie heeft verlaten. De directie N.V. Univé Schade is hiermee weer op volle sterkte. Van Baalen gaat zich primair richten op de operationele processen, financiën en performance management. Etienne de Cooker, Directeur N.V. Univé Schade sinds 1 maart 2013, richt zich primair op de commerciële processen, Univé Her en de interne bedrijfsvoering.

Op de eigen website stelt de verzekeraar dat het schadebedrijf van Univé  zich klaarmaakt voor de toekomst, waarbij procesverbeteringen en efficiencyslagen centraal staan. “Univé Schade staat voor de uitdaging de organisatie, processen, systemen en werkwijze klaar te stomen voor de toekomst. De realisatie hiervan vraagt om het type leiderschap waar Martijn over beschikt. Hij is direct, gedreven en weet mensen te enthousiasmeren en in beweging te krijgen’, zegt Marianne Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé Schade.

Van Baalen (51) heeft een lange staat van dienst in de verzekeringswereld. Hij begon zijn loopbaan in 1987 als manager bij Ernst & Young, waarna hij in 1995 aantrad als CFO Personal Lines van Aegon. Tussen 2003 en 2005 was hij werkzaam als CFO bij Marsh Netherlands, waarna hij als directeur Finance & Operations aan de slag ging bij ARAG Rechtsbijstand. Sinds 2012 was hij directeur van Stichting Univé Rechtshulp.Van Baalen: ‘De tijd is nu rijp voor het Management Team van Univé Rechtshulp, om de ingezette koers verder voort te zetten. Ik heb daar alle vertrouwen in. Voor mij betekent dat een nieuwe uitdaging binnen Univé en ik kijk ernaar uit om ook binnen het schadebedrijf mooie stappen te gaan zetten. De medewerkers van Univé Schade spelen hierbij een belangrijke rol, met hart voor de klant en ruimte voor eigen ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de uitdagingen waar Univé Schade voor staat, gaan waarmaken.”