IJle Stelstra start als directeur brandweer

IJle Stelstra is op 1 september 2016 gestart als directeur brandweer binnen de directie van het IFV. Een nieuwe functie die moet bijdragen aan de versterking van het IFV als de ondersteunende organisatie voor de veiligheidsregio’s in de volle breedte.

Het Algemeen Bestuur IFV heeft begin dit jaar besloten om de samenwerking tussen de regionale brandweerorganisaties, vertegenwoordigd in Brandweer Nederland, en het IFV te versterken. Dit heeft geresulteerd in de benoeming van Stelstra als directeur brandweer. Stelstra heeft zin in de nieuwe uitdaging: “Het is mijn drive om het brandweerveld nog meer te verbinden met de kennis en inzet van het IFV. Met als doel dat het IFV echt gezien wordt als de landelijke ondersteuningsorganisatie voor Brandweer Nederland.”

Als directielid is Stelstra medeverantwoordelijk voor de integrale beleidsontwikkeling binnen het IFV. Naast de uitvoering van de aan het IFV opgedragen (wettelijke) taken, staat het realiseren van de Strategische Agenda van het Veiligheidsberaad centraal. Verder blijft het IFV zich focussen op het ondersteunen van de verschillende samenwerkingsverbanden binnen de veiligheidsregio’s. Stelstra: “Hierbij ga ik mij met name richten op het versterken van de samenwerking tussen de brandweer en de andere kolommen. De werkervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan binnen de brandweer kan ik hierbij goed gebruiken.”