Vakantieperiode: Eén nieuwsbrief per week op de woensdag

Komkommertijd! Zo wordt in journalistenjargon de zomerperiode omschreven, omdat er in die periode doorgaan minder ‘nieuws’ is. Dat geldt ook voor het vaknieuws. Vandaar dat met ingang van volgende week wekelijks slechts één nieuwsbrief zal verschijnen en in de laatste week van juli zelfs helemaal niet vanwege vakantie van initiatiefnemer Jan van Stigt Thans. De ‘zomer-nieuwsbrief’ zal op woensdag verschijnen. In de loop van augustus zal, afhankelijk van het nieuwsaanbod, weer worden overgaan op twee nieuwsbrieven per week: dinsdag en vrijdag. Op de website – www.riskenbusiness.nl kunt u het actuele nieuws blijven volgen. Bovendien verschijnt op 8 augustus het tweede nummer van het digitale magazine en op 29 augustus de derde editie.

Sterke groei bezoekersaantallen

De opzet van een nieuw nieuwsplatform voor makelaars, verzekeraars, experts, fraude- en andere toedrachtonderzoekers, risicoanalyse en vooropname-specialisten, volmachtbedrijven, riskmanagers, advocaten en schadeherstellers was, ondanks het voorwerk en het ‘fingerspitzengefühl’, toch wel spannend. Voorziet het daadwerkelijk in de behoefte die mij voor ogen stond? Ik denk die vraag nu al bevestigend te kunnen beantwoorden, gezien het toenemende aantal bezoekers op de website en de groeiende animo voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt inmiddels naar 4.500 brancheprofessionals gestuurd; daarnaast werd in mei de website bijna 6.000 keer bezocht en dat aantal liep in juni op naar 7.762. Mede door het recordaantal bezoeker op één dag van 1.582 (afgelopen dinsdag) staat ‘de teller’ na één week in juli al op 3.500.

Top-10

De techniek staat voor niets. Zo kan ik dagelijks zien welke artikelen op de website en in de nieuwsbrief daadwerkelijk zijn ‘geopend’ en dus gelezen. In de eerste helft van dit jaar werd het artikel over de doorstart van reconditionerings- en asbestsaneringsbedrijf Holland Herstel Groep/Ureco  het meest gelezen:725 keer. Deze week is het echter al overtroffen door VIDI. Het bericht over het faillissement van dit expertisebureau is inmiddels al meer dan 900 keer bekeken.

De tien meest gelezen berichten in de eerste helft van 2016 zijn:

  1. Doorstart Holland Herstel Groep (725)
  2. NIVRE: Andere opzet Rendez Vous d’Expertise (296)
  3. MatchInsurance van start met 21 koppels (293)
  4. Lezing Rianne Baumann (Crawford) bij RABS ( 232)
  5. Vertrek Frank van Akkerveeken bij Concordia de Keizer (224)
  6. Aankondiging Assurantie Hockey Toernooi (212)
  7. Zelfstandige voortzetting BosBoon-kantoren Hoogeveen en Rotterdam onder de naam Artium Experts (206)
  8. Amlin na overname verder onder de naam MS Amlin(199)
  9. Advocaat mag niet tijdschrijven in eenheden van tien minuten(182)
  10. RABS maakt flinke groei door (179)