Nieuw webinar NIVE-SVV: organisatiegerichte aanpak risicomanagement biedt kansen

 

NIBE-SVV organiseert op 12 september a.s. een webinar met als titel ‘Organisatorische aanpak risicomanagement biedt kansen’. Het webinar wordt gegeven door Lizanne Vroom, zelfstandig adviseur en docent risicomanagement aan diverse opleidingsinstituten. De sessie maakt deel uit van een reeks webinars die NIBE-SVV aanbiedt met als thema ‘Focus op vakmanschap’. Topprofessionals uit de financiële dienstverlening, maar ook hoogleraren en toonaangevende auteurs, presenteren nieuwe inzichten aan de hand van actuele praktijkcases.

In een toelichting op het webinar stelt NIBE-SVV: “De aandacht voor risicomanagement neemt toe. Bedrijven zien steeds meer de toegevoegde waarde ervan. Ook voor de financiële wereld liggen er tal van kansen.” Lizanne Vroom schreef een boek waarin ze pleit voor een praktijk- en organisatiegerichte aanpak van risicomanagement, die uitgaat van de klant. In het webinar op 12 september a.s. licht zij haar aanpak toe en laat ze zien welke voordelen deze aanpak heeft.

Bij risicomanagement kan de adviseur volgens NIBE-SVV veel toegevoegde waarde hebben. “Mits hij niet productgericht te werk gaat, maar klantgericht. Met name als sparringpartner en ‘challenger’ kan hij van grote waarde zijn voor de klant.” Lizanne Vroom heeft daarvoor een eenvoudig model ontwikkeld: het Dynamisch Business Model®. In het webinar licht ze dit model toe waarmee de samenhang tussen organisatiedoelen en de interactie met de omgeving snel en overduidelijk in kaart zijn te brengen. Belangrijke afhankelijkheden en kritieke punten die de organisatie in gevaar kunnen brengen, springen daardoor direct in het oog. Het model maakt het mogelijk om meer structuur te geven aan de risico-inventarisatie. Vroom neemt daarbij de organisatie van de klant als uitgangspunt. Want het is onmogelijk om professioneel naar de risico’s van de klant te kijken, zonder te weten wat er allemaal in zijn organisatie én in zijn omgeving speelt”, zo stelt ze.
Het webinar is – geheel kosteloos – live te volgen via uw desktop, laptop, tablet of iPhone. Bovendien is er op elk moment de mogelijkheid tot interactie (u kunt dus zelf vragen stellen). Deze actieve vorm van actuele kennis delen zorgt volgens NIBE-SVV voor een optimale ondersteuning van uw vakontwikkeling. Wie tijdens de uitzending toch even van zijn/haar plek moet, kan desgewenst even pauzeren. En wie het webinar heeft gemist, kan deze on demand terugkijken waar en wanneer men dat zelf wil. Waar en wanneer u dat zelf wilt.