Aon neemt cyberrisicomanagementbedrijf Stroz Friedberg over

Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon neemt het risicomanagementbedrijf Stroz Friedberg over. “Met het integreren van Stroz Friedberg’s cybersecurity-bestuur en adviserende services verstevigen wij onze positie als wereldspeler op het gebied van cyberrisicomanagement”, licht Aon toe. “Stroz Friedberg en Aon beschikken over een complementaire adviespraktijk op het gebied van cyberrisicomanagement. Daarmee brengt deze deal twee van ‘s werelds meest bekwame en ervaren teams op het gebied van advisering, verzekeren en incident-response samen.” Stroz Friedberg heeft wereldwijd 14 kantoren. Aon verwacht voor Nederland met name vanuit het kantoor in Londen samen te werken. “Bestaande relaties en partnerships van Stroz Friedberg in Nederland blijven behouden”, aldus Aon in een persbericht.

Sjaak Schouteren, Manager Cyber Risk Solutions bij Aon, is enthousiast over de overname. “Dankzij deze deal kunnen wij onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden binnen onze cyberpropositie. Daarmee bevestigen we onze leidende rol als cyber risk broker. We kunnen onze klanten nu een combinatie van risicobeheer enerzijds en een compleet pakket aan preventieve maatregelen, detectie en incident respons anderzijds aanbieden.”

De overname van Stroz Friedberg is volgens hem ook goed nieuws voor klanten van Aon. “Zij zien door aanhoudende cyberdreigingen steeds vaker grote systeemrisico’s tegemoet, waardoor de behoefte aan meer geïntegreerd risicomanagement toeneemt. Aon is nu meer dan ooit in staat om aan die groeiende vraag tegemoet te komen. Daarmee onderscheiden we ons van concurrenten.”