Aon en Fox-IT gaan samen cyberrisico’s beheersen


Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon en informatiebeveiligingsexpert Fox-IT gaan samenwerken. Samen ondersteunen ze organisaties om cyberrisico’s in kaart te brengen, te beperken en eventueel de risico’s af te dekken met een cyberverzekering. Door de introductie van deze gezamenlijke dienstverlening kunnen organisaties bij de partijen terecht voor alle vraagstukken op het gebied van cyberrisico’s.

De dienstverlening en expertise van beide organisaties sluiten naar eigen zeggen goed op elkaar aan. “Als risicoadviseur en verzekeringsmakelaar is Aon erin gespecialiseerd risico’s in kaart te brengen, te adviseren over maatregelen die de risico’s beperken en de juiste financiering op te zetten, bijvoorbeeld met een cyberverzekering. Fox-IT is onder andere gespecialiseerd in het voorkomen, tijdig detecteren en oplossen van security risico’s. Dat zijn belangrijke elementen om het risico van datalekken of diefstal van gegevens te beperken”, aldus beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Op basis van de samenwerking stelt Aon Global Risk Consulting zich op als projectleider. De consultants kijken met name naar de (organisatorische) cyber risk management aspecten. Fox-IT legt zich toe op de cyber security taken, maar ook bijvoorbeeld op het opstellen van een nulmeting. Dit laatste wordt gedaan door middel van een Cyber Security Assessment.

Organisatiebreed vraagstuk
De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, stelt Sjaak Schouteren, manager Cyber Risk Solutions bij Aon Nederland. “Aon ziet cyberrisico’s als een organisatiebreed vraagstuk, dat direct van invloed is op de bedrijfscontinuïteit. Uiteraard begint het beperken van de risico’s met goede informatiebeveiliging. Dankzij deze samenwerking hebben onze klanten via Aon toegang tot alle expertise om op een juiste manier cyberrisico’s in kaart te brengen, te beperken en te financieren.” Marcel van Oirschot, directeur van Fox-IT, ziet in het partnership met Aon een duidelijke toegevoegde waarde voor klanten. “Fox-IT is dagelijks bezig met het oplossen en voorkomen van cybersecurity-incidenten. Maar zelfs de beste technische beveiliging biedt geen bescherming tegen fouten van medewerkers. Om het risico echt de baas te zijn, is naast ijzersterke ICT daarom ook organisatiebreed risicomanagement van belang.”