Signicat’s MobileID voegt gezichtsauthenticatie toe om accountovername en AI-gerelateerde fraude te voorkomen

 Signicat, dat  oplossingen biedt voor digitale identiteit en preventie van identiteitsfraude, heeft  een nieuwe functie gelanceerd in haar MobileID product: Gezichtsauthenticatie. MobileID is Signicat’s paradepaardje voor veilige gebruikersauthenticatie via mobiele apps. Deze nieuwe toevoeging is ontworpen om de veiligheid te verbeteren en fraude te voorkomen in de financiële en gereguleerde dienstensector.

Signicat’s recente studie ‘Battle Against AI-driven Identity Fraud‘ onthult dat account takeover de meest voorkomende vorm van identiteitsfraude is in de financiële sector in Europa. Ook vormen deepfakes nu 6,5% van alle fraudepogingen, wat een duizelingwekkende stijging van 2137% betekent in de afgelopen drie jaar. Deze gegevens laten zien dat fraude in verband met nationale digitale identiteitsconstructies, phishing, spoofing en andere vormen van identiteitsfraude steeds geraffineerder worden en dat er robuuste beveiligingsmaatregelen nodig zijn om gebruikers en bedrijven te beschermen.

Volgens ons onderzoek is 68% van de fraudebeslissers in de financiële sector van mening dat identiteitsfraude een grotere bedreiging vormt dan drie jaar geleden. Signicat’s Face Authentication brengt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden naar MobileID en zorgt ervoor dat zowel bedrijven als hun klanten beschermd zijn tegen frauduleuze activiteiten. Deze functie is een extra mechanisme om fraude te beperken in ons toch al zeer veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke product”, zegt Thijs Vink, Chief of Continental Europe bij Signicat.

Lang voordat AI in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan, gebruikten softwarebedrijven het al om hun oplossingen te verbeteren. In het geval van digitale identiteitsoplossingen is AI een uniek element in de strijd tegen identiteitsfraude. Op basis van Machine Learning-technologieën voert de Face Authentication-functie bij elke authenticatiepoging een 3D-controle op echtheid en 3D-gezichtsvergelijking uit. De 3D-controle op echtheid verifieert of er een echt persoon aanwezig is tijdens het verificatieproces, waardoor pogingen van fraudeurs om foto’s, deepfake video’s of andere spoofing-methoden te gebruiken effectief worden gestopt. Tegelijkertijd vergelijkt het 3D Face Matching-proces een 3D FaceMap die tijdens de huidige verificatie is verzameld met de FaceMap die tijdens de eerste activering van de functie is verzameld, waardoor een nauwkeurige en veilige match wordt gegarandeerd.

Deze verbetering in MobileID pakt een aantal belangrijke beveiligingsproblemen aan. Het vermindert het risico op fraude tijdens de verificatie en goedkeuring van transacties aanzienlijk door een extra verificatielaag te bieden. Met de toename van phishing-aanvallen, account takeovers en andere vormen van digitale fraude is een robuuste verificatiemethode van cruciaal belang. In tegenstelling tot biometrische verificatie die tegenwoordig standaard bij mobiele telefoons wordt geleverd, wordt MobileID Face Authentication van Signicat nooit opgeslagen op de telefoon van de gebruiker zelf en biedt het hoogste niveau van beveiliging en gegevensintegriteit, waardoor het een effectief hulpmiddel is in de strijd tegen fraude.

Bovendien ondersteunt Face Authentication verschillende gebruikssituaties, waaronder accountherstel, het resetten van tweede verificatiefactoren en het autoriseren van hoogwaardige transacties. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat bedrijven die oplossingen met een hoge mate van zekerheid nodig hebben, veilige verificatieprocessen kunnen implementeren die zijn afgestemd op hun specifieke vereisten. Meerdere gebruikers kunnen bijvoorbeeld biometrische authenticatie gebruiken op hetzelfde apparaat zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

MobileID, Signicat’s eigen authenticatieoplossing, staat al bekend om zijn veelzijdigheid en veiligheid. De toevoeging van Face Authentication versterkt haar positie als toonaangevend instrument voor sterke klantverificatie, klantbetrokkenheid en betalingsverwerking. Door deze functie te integreren blijft Signicat innovatieve oplossingen bieden die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt.

De Face Authentication functionaliteit zal vanaf half juli beschikbaar zijn in MobileID. Ga voor meer informatie over deze nieuwe functionaliteit naar www.signicat.com/mobileID