Goed presterende organisaties behalen bijna drie keer de omzetgroei, elf keer de winstmarge en twee keer het rendement op eigen vermogen in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde, zo blijkt uit onderzoek van WTW, dat in haar meest recente onderzoek naar High Performance Employee Experience Survey.een positief verband gevonden tussen werknemerservaringen en superieure financiële rendementen.
Over een periode van drie jaar gerekend, behaalden deze goed presterende organisaties vergeleken met wereldwijde gemiddelden elf keer de toename in winstmarges, bijna drie keer omzetgroei en twee keer het rendement op eigen vermogen. Goed presterende bedrijven onderscheiden zich door hun vermogen om werknemers te inspireren rond hun doel, een hoge mate van vertrouwen in hun leiderschap op te bouwen, een concurrerende positie in de markt aan te nemen en werknemers aan zich te binden door middel van transparante en billijke beloningen en voordelen.
Maar tegen de huidige achtergrond van economische, technische en sociale afleidingen, evenals veranderingen in het werk en verschuivingen op de arbeidsmarkt, staan werkgevers voor de uitdaging om hoge financiële prestaties en een superieure werknemerservaring te leveren. Gaby Joyner, Head of Employee Experience bij WTW: “De menselijke impact van de afgelopen jaren heeft het belang onderstreept van de werknemerservaring als bepalende factor voor organisatorisch succes. Welzijn is een must-have geworden in plaats van een nice-to-have, zodat werknemers zich zowel binnen als buiten het werk kunnen ontplooien, ten behoeve van het collectief.
.Gaby Joyner : “Werknemers hebben ook behoefte aan doelgerichte carrièregroei, met duidelijke paden naar progressie, de juiste ondersteuning en erkenning. Als het gaat om groei, wordt de kloof tussen goed presterende organisaties en het wereldwijde gemiddelde steeds groter, met een verschil van acht punten. Werkgevers moeten naar groei kijken in termen van hun toekomstige behoeften, door middel van herscholing, bijscholing en het duidelijk formuleren van prestatiecriteria om problemen met het aantrekken en behouden van personeel tegen te gaan.”
“Vandaag de dag, met nieuwe wetgeving over gelijke beloning en transparantie, onzekere economische omgevingen en verdere aanhoudende wereldwijde ontwrichting, waarderen werknemers het loon- en arbeidsvoorwaardenaanbod als nooit tevoren. Het moderniseren van programma’s gericht op eerlijke beloning en erkenning en flexibele en inclusievezorg- en arbeidsvoorwaardenprogramma’s die betaalbaar en toegankelijk zijn, zijn essentieel om gewaardeerde werknemers te behouden en het bedrijf vooruit te helpen.”
In het licht van deze uitdagingen heeft er een fundamentele verschuiving plaatsgevonden in de totale waardepropositie van beloningen. Organisaties die hogere prestaties en betrokkenheid stimuleren, richten zich op het welzijn, de groei en de erkenning van hun mensen.
Van de wereldwijd goed presterende bedrijven heeft:
- 86% van de werknemers gelooft dat hun performancedoelen duidelijk zijn gedefinieerd;
- 80% van de organisaties heeft meer focus op het verbeteren van pensioen- en financiële welzijnsprogramma’s;
- 78% van de werknemers vindt dat beslissingen van het leiderschap in lijn zijn met hun eigen waarden;
- 77% van de werknemers vindt dat het employee benefits-aanbod van hun bedrijf aansluit bij hun behoeften;
- 76% van de bedrijfsleiders is het ermee eens dat hun Total Rewards-strategie wordt beïnvloed door de concurrentie om talent.
- Werknemers hebben twee keer zoveel kans om bij hun werkgever te blijven en volledig betrokken te zijn.