Yellow Hive neemt Financieel Fit Groep over

Financiële adviesorganisatie Yellow Hive, bekend van de merken You Sure, Felixx.® werk & inkomen en Yinco, versterkt opnieuw haar positie op de markt. Met ingang van 9 juli 2024 wordt ook Financieel Fit Groep onderdeel van het portfolio. Het landelijk netwerk van 60 financieel adviseurs binnen de franchiseformule en de 39 eigen medewerkers gaan over naar Yellow Hive.                  De overname sluit volgens Yellow Hive naadloos aan bij de nationale en internationale groeistrategie van Yellow Hive, die gericht is op specifieke groei in nichemarkten. De recente kapitaalinjectie door IK Partners is expliciet bedoeld om deze groeistrategie te ondersteunen. Met de overname van Financieel Fit Groep zet Yellow Hive een stevige stap met onder meer financieel advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, sparen, beleggen en kredieten.

 

Financieel Fit Groep is een overkoepelende organisatie waarbij financieel adviseurs zijn aangesloten. Al deze zelfstandige kantoren bieden  onafhankelijk financieel advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, sparen, beleggen en kredieten. Het bedrijf staat bekend om zijn digitale middelen en technologische innovaties, zoals de ontwikkeling van een eigen app waarmee klanten op ieder moment een financieel totaaloverzicht kunnen inzien, en de inzet van AI bij de verslaglegging van hypotheekgesprekken. Financieel Fit Groep heeft vooral een zeer sterke positie in de hypotheekmarkt, mede dankzij het grote landelijke netwerk van aangesloten zelfstandige kantoren waar klanten fysiek aan tafel kunnen zitten.

Synergie in zijn meest aansprekende vorm

Financieel Fit blijft als zelfstandig label binnen Yellow Hive opereren. Het directieteam, bestaande uit Algemeen Directeur Jasper Maes, Directeur Kredieten Hans de Rover, Directeur Financiën Leon Schuurbiers en Directeur Commercie Chris Oosterling en alle medewerkers behouden hun functie. CEO Ger Knikman van Yellow Hive licht toe: “Wij zijn heel blij met deze versterking van ons portfolio. Los nog van de landelijke dekking voor financieel advies loopt Financieel Fit Groep absoluut voorop in de markt als het gaat om het gebruik van moderne technologie. Ik verwacht dat onze andere labels daarvan kunnen profiteren. Dit is synergie in zijn meest aansprekende vorm!”

State-of-the-art klantbedieningsconcepten

Financieel Fit-directeur Jasper Maes: “Onze manier van werken is gericht op optimale bediening van onze klanten en een zo efficiënt mogelijk adviesproces. Het ontwikkelen van de technologie die daarvoor nodig is brengt echter grote investeringen mee, ook in de toekomst. Wij denken dat wij als onderdeel van Yellow Hive beter in staat zijn de snelle ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld AI te volgen, en om te zetten in innovatieve werkprocessen en state-of-the-art klantbedieningsconcepten.”