Volmachtbedrijf SUREbusiness komt met primeur premie-  en voorwaardenvergelijker voor zakelijke verzekeringen

Volmachtbedrijf SUREbusiness in Amstelveen heeft onder de naam ‘SUREnet’ een geavanceerde webapplicatie ontwikkeld voor zakelijke schadeverzekeringen. Hiermee kunnen financieel advieskantoren premies en voorwaarden van tien verzekeraars snel met elkaar vergelijken. Directeur Levent Türkmen spreekt van een primeur. “Wij zijn de eerste en tot dusver de enige die deze mogelijkheid bieden. Een goede vergelijkingsmodule voor het intermediair voor zakelijke schadeverzekeringen was er gewoonweg nog niet in de markt.”

De applicatie biedt volgens de SUREbusiness-directeur meer voordelen. “Zoals de ingebouwde ‘Alert’-service waarmee adviseurs met het oog op hun zorgplicht tijdig worden geattendeerd op clausules en aflopende verzekeringstermijnen. En de Risico Inventarisatie Tool, die hen in staat stelt om in een kwartiertje een overzichtelijke inventarisatie te maken van de bedrijfsrisico’s voor MKB- en ZZP-ondernemers. ” Daarnaast maakt de nieuwe applicatie het mogelijk om offertes te maken in de eigen huisstijl en de gewenste verzekeringen online direct af te sluiten.

Altijd een verzekeringsoplossing; het liefst nog dezelfde dag

Het bijzondere is dat de adviseur meerdere zakelijke verzekeringen van verschillende aanbieders op één polis in pakketvorm kan afsluiten. En mocht een aanvraag niet passen in de berekeningsmodule, dan kan er via een speciale knop een maatwerkofferte worden aangevraagd. Türkmen: “We willen onze kantoren altijd een verzekeringsoplossing aanreiken; het liefst nog dezelfde dag. Onze acceptanten zitten er klaar voor.”

“Wij geloven dat het zakendoen op de schadeverzekeringsmarkt veel beter en efficiënter kan. Met minder administratieve handelingen zodat het intermediair zich kan bezighouden met klantcontact en advieswerk”, benadrukt Türkmen. “Door de nieuwe webapplicatie hoeven zij niet voor elke zakelijke verzekering offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars en vervolgens de premies en vaak sterk verschillende polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Dat werk doen wij voor ze. Er is direct een helder gerangschikt vergelijkingsoverzicht van premies en voorwaarden beschikbaar.”

Assortiment voor MKB- en ZZP-ondernemers

De Amstelveense serviceprovider, die zich profileert als ‘de businesspartner voor de zakelijke schadeadviseur’, richt zich met zijn zakelijke productassortiment op MKB-bedrijven en ZZPers. Het assortiment bevat bedrijfs-, beroeps-, bestuurs- en milieuaansprakelijkheidsdekkingen, alle zakelijke branddekkingen, transport- en vervoersdekkingen maar ook bijzondere dekkingen, zoals bijvoorbeeld voor cybercriminaliteit. Motorische producten zoals zakelijke auto, bestel- en vrachtauto worden dit jaar nog toegevoegd.

Op dit moment worden de producten van AIG, ARAG, ASR, DAS, Delta Lloyd, Europeesche, Hiscox, Midglas, Nationale-Nederlanden en Reaal aangeboden. Binnenkort zal een uitbreiding volgen met andere verzekeraars, waaronder nichespeler CNA/Hardy. SUREbusiness zal zich voor het eerst op de AM:dag op 22 november presenteren aan de branche.