Verzekeraar geeft met nieuwe merkcampagne ‘Zwitserleven gevoel’ nieuwe richting

Zwitserleven vaart een nieuwe koers en geeft het Zwitserleven gevoel een nieuwe richting met de merkcampagne ‘Een gevoel dat we delen’. “Met de start van de campagne op 12 maart wordt ook meteen de nieuwe positionering duidelijk. Stond in eerdere campagnes de pensioengenieter centraal, nu zien we vooral de personen die met hen meegenieten. Want dat is het mooie van het Zwitserleven gevoel: anderen voelen het ook”, aldus de verzekeraar.

Het Zwitserleven gevoel staat voor het onbezorgde gevoel dat je alles goed geregeld hebt, en dat je lekker met pensioen kan. Paul Pilon, Brand Lead bij Zwitserleven: “Als je praat met mensen en hoort hoe ze hun pensioentijd willen besteden, dan past het beeld van de gepensioneerde man, eenzaam op een wit strand, ver weg van hier, niet meer in de huidige tijdsgeest. Pensioenambities zitten ‘m vaak in kleine dingen, niet in grote dromen. Bovendien wil niemand alleen oud worden. Daarom varen we een nieuwe koers. Door te laten zien dat als jij geniet van het Zwitserleven gevoel, anderen met je meegenieten.”
Een pensioen met gevoel
Met de nieuwe campagne wil Zwitserleven dus verbreden en meer mensen aanspreken. Maar ook pensioenen emotioneel veel begrijpelijker te maken.
Geneviève Ho Sam Sooi, Director Personal Solutions & Marketing bij Zwitserleven: “Met deze nieuwe campagne, en nieuwe positionering, spreken we een breder publiek aan. We laten pensioenambities zien die herkenbaar zijn en dichter bij huis liggen. Maar dat is niet genoeg. Pensioen is een complex product, maar met pensioen gaan is een emotioneel moment. Door pensioen meer gevoel te geven, begrijpelijker te maken, moedigen we onze deelnemers en toekomstige klanten aan om aan de slag te gaan met hun pensioen.”
Nieuwe stap voor het merk Zwitserleven
Het nieuwe Zwitserleven gevoel vormt ook meteen een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Zwitserleven. Annemieke Visser-Brons CCO Zwitserleven: “Zwitserleven is een leidende speler in de pensioenmarkt. En heeft flinke ambities. We willen graag meer doelgroepen aanspreken en hen helpen hun pensioenambities te realiseren. Zodat zij en iedereen om hen heen het Zwitserleven gevoel kunnen delen en optimaal kunnen genieten van een goed pensioen. Ik ben trots op deze nieuwe merkcampagne. Het delen van het gevoel is precies wat past bij onze eigen ambities. En geeft richting aan hoe wij de komende jaren vooruit willen.”   
  Ga naar de campagnepagina  
Campagne Credits
Verantwoordelijk bij Zwitserleven: Paul Pilon, Geneviève Ho Sam Sooi, Arne Galama, Tim Noomen, Joyce van Otterdijk Bureau: Selmore Creative Agency Productiemaatschappij: Bonkers United Regie: Bram Schouw Muziek: CRISandJEF MUSIC Sound: Public Audio Amsterdam Fotografie: Bibian Bingen Mediabureau: Dentsu