UNIQA versterkt aanbod voor zakelijke klanten met nieuw bedrijfsonderdeel: UNIQA Sustainable Business Solutions  

Met een cumulatief bedrijfsvolume van meer dan € 2 miljard aan premies is UNIQA een van de toonaangevende Europese verzekeraars in het B2B-segment in Oostenrijk en de CEE-regio. Voortbouwend op haar branche-expertise zet UNIQA nu een volgende stap die verder gaat dan de traditionele verzekeringsactiviteiten: de nieuwe dochteronderneming UNIQA Sustainable Business Solutions ondersteunt klanten bij risicovraagstukken, transformatie en ESG-onderwerpen.

Het ondersteunt individuele en grote bedrijven bij het versterken van hun veerkracht door actief riskmanagement en het afstemmen van hun duurzaamheidsstrategieën op het wettelijke kader. Vanaf 1 juli zal het bedrijf in eerste instantie actief zijn in Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Slowakije, andere landen zullen volgen. Bedrijven kunnen onafhankelijk van een UNIQA-verzekeringscontract gebruikmaken van de diensten.

Geavanceerde risicobeoordeling in een complexe omgeving

Bedrijven worden geconfronteerd met een steeds complexere bedrijfsomgeving – van wettelijke duurzaamheidseisen tot groeiende risico’s door klimaatverandering en geopolitieke uitdagingen. UNIQA Sustainable Business Solutions gaat daarom verder dan traditionele verzekeringsoplossingen en helpt bedrijven proactief potentiële bedreigingen te elimineren en risico’s te minimaliseren. Het ondersteunt ESG-gebaseerde transformatie-eisen met analyses en aanbevelingen voor duurzaamheidsoplossingen in de zin van een holistisch 360-graden perspectief op klanten.

“Voor ons is de verticale integratie van UNIQA Sustainable Business Solutions een duidelijk gevolg van de klantgerichte strategie die we sinds 2020 met succes binnen de hele Groep implementeren. Een groot voordeel voor onze klanten is vooral de gebundelde risico-engineering expertise en de interactie van de knapste koppen uit onze 17 markten in Europa,” verklaart Wolfgang Kindl, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Customer & Market International.

Peter Humer, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Customer & Market Oostenrijk, voegt hieraan toe: “Als de behoeften van onze klanten veranderen, willen we als gelijkwaardige partner aan hun zijde staan – over de landsgrenzen en traditionele verzekeringsdiensten heen. Met UNIQA Sustainable Business Solutions zijn we een betrouwbare partner voor onze zakelijke klanten in de vaak uitdagende transformatieprocessen.”

Klimaatbescherming voor een succesvolle toekomst

Met het nieuwe bedrijf erkent UNIQA zijn verantwoordelijkheid voor de samenleving als geheel – trouw aan de merkbelofte van samen beter leven. Als verzekeringsmaatschappij is UNIQA zich bewust van de risico’s van klimaatverandering en probeert het tegenmaatregelen te nemen voor de lange termijn. “Vooral in een tijd die wordt gekenmerkt door toenemende regeldruk en de effecten van klimaatverandering, zijn preventieve maatregelen en een robuuste risicobeheerstrategie cruciaal voor het succes van het bedrijf,” benadrukt CEO Olivera Böhm-Rybak en Christoph Kapfinger, Managing Director van UNIQA Sustainable Business Solutions in Oostenrijk besluit: “Ons doel is om een sterke partner te zijn voor onze klanten en hen te ondersteunen op hun weg naar een duurzame en succesvolle toekomst.”

Voor meer informatie, zie: www.uniqa-sustainable.com.