Ruud van Kampen vertrekt na 38,5 jaar bij VKG (update)

Ruud van Kampen,  die samen met  broer Lex jarenlang de directie voerde van de Van Kampen Groep (VKG) is deze week vertrokken bij de serviceprovider na een dienstverband van ruim 38,5 jaar . Dat maakt VKG in de loop van vandaag officieel bekend. “We hebben vorig jaar de aandelen overgedragen aan ASR Nederland (a.s.r.). Je moet niet over je graf heen regeren. Dat werkt niet.  Eerder ben ik al uit de algemene directie getreden en was sinds begin dit jaar benoemd tot directeur innovatie. Ik ga me de komende jaren o.a. bezighouden met enkele projecten van mijn kinderen en vertrek definitief uit de verzekeringsbranche.”

Met zijn vertrek heeft de laatste ‘Van Kampen’ het in 1947  onder de naam ‘Jac. Van Kampen & zoon’ opgerichte bedrijf verlaten. Vorig jaar ging directievoorzitter Lex van Kampen al met pensioen. Vanaf 1 januari 2015 maakt VKG deel uit van ASR Nederland N.V, waar binnen het als zelfstandig onderdeel opereert. De algemene directie wordt gevormd door Tom van der Geer en Paul Boon. “VKG verzorgt al  ruim 65 jaar de administratie voor meer dan de helft van alle adviseurs in Nederland. Als financieel dienstverlener, of full serviceprovider, ondersteunen wij zowel de adviseur als verzekeraars bij het succesvol ondernemen”, schrijft het bedrijf op de website

Inmiddels heeft VKG op de eigen website het officiële persbericht geplaats

Inmiddels Ruud van Kampen vertrekt bij VKG

Ruud van Kampen (59) vertrekt per 1 augustus 2016 bij VKG. Ruud van Kampen bekleedde sinds 1 januari 2016 de functie van Directeur Innovatie. Zijn portefeuille wordt overgenomen door de directie van VKG.

Op 1 januari 1978 begon Van Kampen als jongste bediende in het assurantiekantoor van zijn vader. Samen met zijn broer, Lex van Kampen, transformeerden zij het bedrijf van assurantiekantoor naar de huidige full serviceprovider. Tot 1 januari 2016 was Ruud van Kampen Algemeen Directeur.

“VKG heeft zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende serviceproviders in de branche. Vanuit de liefde voor het mooie assurantievak hebben we er onze missie van gemaakt om zowel adviseurs als verzekeraars succesvol te laten ondernemen. In de toekomst zie ik een belangrijke rol voor de professionele en vakbekwame adviseur. Serviceproviders zoals VKG zullen een belangrijke rol blijven spelen, vanwege de grote toegevoegde waarde voor de keten. Ik kijk terug op een boeiende loopbaan en ben dankbaar voor bijna 40 jaar samenwerking met alle collega’s. Daarom ben ik enorm trots op alle medewerkers van VKG, die dit succes dagelijks waarmaken.” aldus Ruud van Kampen.

Tom van der Geer, directievoorzitter van VKG: “Ruud heeft enorm veel betekend voor het assurantievak en voor VKG in het bijzonder. Wij bedanken Ruud dan ook voor zijn tomeloze inzet.”