Sinds vorig jaar december staat Ron Verhulsdonck als Country Manager Belgium & Netherlands aan het roer bij MS Amlin, een 400 medewerkers tellend schadeverzekeringsbedrijf met vestigingen in Amstelveen en Brussel. In een interview met Risk & Business Magazine zegt hij het als een mooie uitdaging te zien om MS Amlin in België en Nederland verder uit te bouwen en wil hij onder meer uniformiteit aanbrengen in aanbod activiteiten voor Nederlandse en Belgische verzekeringsmarkt
“Wat me bijzonder aanspreekt is de grote focus op kwaliteit. Het is een bedrijf dat (specialistische) kennis, risk engineering, en klant- en oplossingsgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. We zijn in Nederland inmiddels één van de grotere verzekeraars op het gebied van fleet en marktleider in beroepsaansprakelijkheid. Daarnaast zijn we sterk in een aantal niches zoals beroepsaansprakelijkheid voor specifieke beroepen, zoals architecten & ingenieurs en ontwerpende aannemers, maar ook milieuaansprakelijkheid..
Volgens de nieuwe Country Manager zullen er onder zijn leiding geen spectaculaire veranderingen voordoen in de werkwijze en beleid van MS Amlin. “Wat goed is, moet je uiteraard zo laten. Zo blijft winstgevend groeien ons credo, blijven we de focus houden op kwaliteit en samen met makelaars en hun klanten zoeken naar adequate verzekeringsoplossingen. We willen dé toonaangevende speler zijn in alle segmenten waarin we actief zijn. Dat neemt echter niet weg dat er accentverschillen zijn. Zo is het onder meer onze intentie om naar buiten toe meer van ons te laten horen dan dat tot dusver is gebeurd en onze producten en diensten nadrukkelijker onder de aandacht van de markt te brengen.”
Cross-selling
Daarnaast zegt Ron voordelen te zien in cross-selling door meer gebruik te maken van de specialismen, know how en sterke activiteiten in beide landen. Zo heeft het Belgisch bedrijf een breder palet aan producten, met name op aansprakelijkheidsgebied, en is men heel actief op het terrein van captive fronting. In die hoedanigheid herverzekert MS Amlin als verzekeraar bepaalde risico’s van een bedrijf naar de captive van dat bedrijf. Hij licht toe: “Dat laatste doen we al op behoorlijke schaal in België, bijvoorbeeld voor supply chain-risico’s en bederfelijke goederen. Daar zijn nu al een drietal medewerkers fulltime mee bezig, onder andere ook voor een captive van een Nederlands bedrijf. Ik kan me voorstellen dat als hieraan in België en Frankrijk behoefte is, dat dit ook in Nederland het geval is. “ Omgekeerd denkt hij dat er markt is in België voor enkele zaken waarop het Nederlandse bedrijf excelleert, zoals werken in volmacht, iets waarmee de Belgische verzekeringsmarkt minder bekend is. Kortom, Verhulsdonck ziet de toekomst van de verzekeraar dan ook rooskleurig tegemoet met volop mogelijkheden voor verdere groei. Temeer daar hij in de markt een toenemende trend naar meer standaardisering waarneemt. “Dat biedt ons juist kansen omdat wij vooral met maatwerkoplossingen bieden.”
Kijk hier voor het volledige artikel: https://riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/RB-2_24-1.pdf