QBE Nederland versterkt Cyberteam met benoeming van Richard Bakker tot Senior Underwriter Cyber

QBE Nederland heeft Richard Bakker per 1 juni a.s. aangesteld als Senior Underwriter Cyber.  In die functie rapporteert hij rapporteert aan Gydo van Rheenen, Head of Underwriting Financial Lines Nederland. ”Deze stap benadrukt de ambitie van QBE  om een leidende rol te spelen in de Nederlandse markt voor cyberverzekeringen”, aldus de vorig jaar in ons land gestarte verzekeraars.

Richard brengt bijna 14 jaar ervaring mee op het vlak van underwriting van Financial Lines producten. Hij heeft gewerkt voor internationale verzekeraars Zurich (als Senior Underwriter Financial Lines) , HDI  (als Lead Underwriter Cyber) en Chubb, waar hij bij laatstgenoemde als senior cyber underwriter actief was. Daarvoor werkte hij gedurende 1,5 jaar als Acceptant Volmacht bij Zuid-Holland Assuradeuren en 7,5 jaar als Buitendienst Adviseur Particulieren bij Ubnivé Zuid-Holland.

“Wij zijn verheugd om Richard aan ons cyberteam toe te voegen,” aldus Gydo van Rheenen. “Richard heeft het ontstaan van de cyberverzekeringen in Nederland van dichtbij meegemaakt. Met zijn ervaring en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in de wereld van cyberverzekeringen is hij een fantastische aanwinst voor ons team. De timing is tevens ideaal, aangezien we binnen enkele weken onze primaire cyberpropositie aan de markt zullen presenteren.”

Sebastiaan Lambalk, General Manager QBE Nederland, voegt hieraan toe: “Richard’s diepgaande kennis van de cybermarkt en zijn succesvolle staat van dienst in het beoordelen en accepteren  van cyberrisico’s vormen een zeer waardevolle toevoeging. In een aantal landen in Europa is QBE reeds een leidende cyber verzekeraar en we zijn ervan overtuigd dat Richard een belangrijke rol zal spelen om deze ambitie ook in Nederland te realiseren.”

<