PIB Group versnelt uitbreiding in Italië met Inside 2.0 overname

De onafhankelijke verzekeringsmakelaar PIB Group kondigt vandaag de overname aan van Inside 2.0 Srl in Italië. Deze overname is de tweede in Italië, na de overname van Area Brokers Industria S.p.A. begin 2023.

Inside 2.0 biedt verzekeringspakketten aan autodealers die dekking bieden voor een breed scala aan incidenten, van kleine beschadigingen aan de voorruit tot krassen, vandalisme, diefstal en brand. Inside 2.0 biedt klanten een reeks gebundelde oplossingen onder de naam Insidea. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Brescia en telt 15 medewerkers. Het werkt samen met meer dan 150 dealers in heel Italië en in sommige gevallen ook met InfoPoints die rechtstreeks door Inside-medewerkers in de showrooms worden beheerd om de dealer en zijn klanten te ondersteunen.

De Europese strategie van PIB Group, geleid door de Europese CEO Onno Janssen, bestaat uit het overnemen van gespecialiseerde bedrijven met ondernemende leiders. Na de overname worden deze leiders aandeelhouders en krijgen ze de mogelijkheid om hun bedrijf verder te laten groeien, zowel organisch als door verdere overnames. PIB Group is snel gegroeid sinds de oprichting in het Verenigd Koninkrijk in 2015 en is nu actief op zeven Europese markten.

Lorenzo Riccardi, CEO van Area Brokers Industria, licht toe: “Inside 2.0, als echte sectorspecialisten met diepe klantrelaties, is de perfecte aanvulling op de PIB Group-familie in Italië. We streven ernaar om een van de beste onafhankelijke makelaars van Italië te worden en klanten de expertise en ervaring van het hele netwerk te bieden ter ondersteuning van hun uiteenlopende verzekeringsbehoeften. We kijken uit naar de groei en de vele successen die deze nieuwe samenwerking in Italië zal opleveren.”

Onno Janssen, de Europese CEO van PIB Group, licht toe: “We zijn zeer verheugd om al onze nieuwe collega’s bij Inside 2.0 te verwelkomen, die uitzonderlijke vaardigheden en expertise meebrengen naar PIB Italië. Deze investering is een van de vele mogelijkheden om onze aanwezigheid in Zuid-Europa te verdiepen.”

Alessandro Caraccio, CEO van Inside 2.0, voegt hieraan toe: “De gewoonte om te innoveren is ongetwijfeld een van de unieke kwaliteiten van Inside sinds zijn ontstaan; deel uitmaken van de PIB Group is een belangrijke stap om ons de kracht en de middelen te geven om deze speciale eigenschap te blijven cultiveren. Dankzij de PIB-familie kunnen we onze klanten nu een nog ruimere keuze aan verzekeringsoplossingen aanbieden in Italië en in heel Europa. We zijn verheugd om aan deze nieuwe reis te beginnen en trots dat we het vertrouwen hebben gewonnen van zo’n belangrijke Groep.”

Aangezien de Italiaanse verzekeringsmakelaarsmarkt sterk gefragmenteerd is, biedt dit PIB een aantrekkelijke consolidatiemogelijkheid. Met deze overname vergroot PIB Italië zijn aanwezigheid en impact in het segment van de autodealers, wordt het een toonaangevende speler en verwerft het een concurrerende positie op de verzekeringsmarkt.De geconsolideerde omzet van de PIB Groep in Italië zal aanzienlijk stijgen tot 25 miljoen euro.

De overname van Inside 2.0 werd afgerond door PIB met de steun van de M&A-functie van Area Brokers Industria, een van de top 20 makelaars in Italië, die adviesdiensten en een uitgebreid assortiment verzekeringsproducten aanbiedt aan commerciële en particuliere klanten. AlphaOmega trad op als financieel adviseur van Area Brokers Industria voor de overnametransactie van Inside