Michael de Nijs (Alpina Group) op plek 1 in RiFD Top 100

Het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) presenteert voor de derde maal de RiFD Top 100 van meest invloedrijke personen in de financiële adviessector. De ranglijst, samengesteld in samenwerking met Oostdam & Partners, geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en toekomst van de intermediaire bedrijfstak. De nieuwe nummer 1 is Michael de Nijs, de topman van het fusiebedrijf Alpina Group, waarin Voogd & Voogd en Heilbron zijn opgegaan. Dankzij die fusiebeweging is Henri Veldsink naar de tweede plaats verwezen. Zijn Veldsink Groep groeit nog altijd, maar legt het op dit moment af tegen de Alpina-combinatie. Op plaats 3 volgt Ronald Goldman, van Söderberg & Partners.

Er zijn vier nieuwkomers in de top 10. De meest opvallende onder hen is Ger Knikman van YouSure. Dankzij een reeks overnames stijgt hij liefst 17 plaatsen op de ranglijst. Andere nieuwkomers in de top 10 zijn Rob Noordzij (SAA), Lando te Molder (VLC & Partners) en David Sanderse (Marsh).

Zeven vrouwen


 De RiFD Top 100 maakt zichtbaar welke enorme verschuivingen zich binnen het intermediair voordoen. Door bedrijfsovernames en de entree van nog meer investeringsmaatschappijen is bijvoorbeeld de top 10 weer flink van samenstelling en volgorde veranderd. De hele lijst telt 12 nieuwe namen, tegen 31 nieuwe namen in 2021. Ergo, er zijn dit jaar dus ook 12 namen uit de RiFD Top 100 verdwenen.” Het mechanisme is vrij eenvoudig: wie niet groeit, valt als gevolg van het overnamegeweld in de adviessector snel uit de lijst. Wie minder hard groeit dan andere adviseurs daalt op de lijst”, aldus RiFD.

 Buiten de top 100 bevat het rapport aparte paragrafen over jonge personen en senioren op de lijst en over vrouwen. De jongste is 36 jaar, de oudste 81. Slechts één op de veertien personen op de lijst is vrouw; op positie 11 vinden we de hoogst genoteerde (Lia Polano van Zicht).

 Het volledige rapport is hier terug te vinden: https://rifd.nl/top-100/