Medailles voor door Flyct en Schouten Zekerheid gsponsorde  paralympiërs

De paralympiërs Ronald Hertog en Barbara van Bergen, die worden gesponsord door resp. Flyct en Schouten Zekerheid, hebben beiden een medaille gewonnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hertog won zilver bij het verspringen, Van bergen won met het damesrolstoelbasketbalteam de bronzen medaille.

Hertog verloor op 13-jarige leeftijd zijn onderbeen als gevolg van een verkeersongeval. Binnen een jaar liep en rende hij alweer en ging hij aan atletiek doen, aanvankelijk als speerwerper. In de afgelopen tien jaar deed hij mee aan 104 internationale wedstrijden (EK’s, WK’s en Olympische Spelen), waarbij hij 39 medailles won waaronder enkele gouden plakken. Tijdens de OS in Londen in 2012 was hij niet alleen vlaggendrager, maar won hij ook brons bij het speerwerpen. Als gevolg van een hardnekkige schouderblessure verlegde hij noodgedwongen zijn sportieve activiteiten naar het verspringen en de 100 meter-sprint. Bij de eerste discipline werd hij vorig jaar zelfs Nederlands kampioen, waarbij hij met een afstand van 7.53 meter zelfs alle valide verspringers achter zich liet.

Barbara van Bergen liep een dwarslaesie op door een motorongeval. Zij besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ging juist fanatiek sporten. Sinds 2008 maakt Barbara deel uit van het Nederlands damesrolstoelbasketbalteam, waarmee zij in 2013 goud won bij het EK en brons bij het WK in 2014.. Opmerkelijk is dat Barbara zich na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als zitskiër wil kwalificeren voor de Olympische Winterspelen, die in 2018 plaatsvinden in het Chinese Pyeongchang.

Delen: