Liberty Specialty Markets benoemt Joep van der Bijl tot MBTC Lead Underwriter Continentaal Europa

 Liberty Specialty Markets (LSM), onderdeel van Liberty Mutual Insurance Group, benoemt Joep van der Bijl tot Multi Buyer Trade Credit (MBTC) Lead Underwriter, Continental Europe. Van der Bijl rapporteert aan Jesse van Cleef, Hoofd MBTC Europe – Financial Risk Solutions (FRS) en zal werkzaam zijn vanuit Den Haag. Zijn nieuwe functie gaat met onmiddellijke ingang in.

LSM schrijft sinds 2019 MBTC in Noord-Amerika. Sinds de lancering van het product op de Europese en Londense markten in 2022 versterkt het FRS-team van LSM zijn aanbod in deze belangrijke regio’s. De komst van Van der Bijl betekent dat LSM nog een ervaren underwriter in Europa heeft, waardoor LSM’s voortdurende groei in de MBTC-markt wordt gestimuleerd en de geografische voetafdruk wordt uitgebreid.

“We zijn zeer verheugd Joep te verwelkomen bij Liberty. Zijn marktervaring, leiderschap en netwerk zullen van groot belang zijn bij het verbeteren van onze diensten en het uitbreiden van onze activiteiten in de regio. Hoewel ons MBTC-aanbod vrij nieuw is voor de Europese markt, heeft Liberty een lange geschiedenis in handelskrediet. Door middel van zorgvuldige, duurzame groei zullen we deze ervaring blijven benutten, geleverd door ons team van lokale experts om waarde te bieden aan onze klanten en makelaarspartners”, aldus Jesse van Cleef.

Van der Bijl heeft 10 jaar ervaring in Trade Credit in verschillende underwriting functies bij Atradius en was recentelijk Manager Special Products Nederland, België & Scandinavië. Daarvoor vervulde hij de functies van Manager Special Pproducts  voor Nederland, België en de Nordics, als Manager Key Accounts ,  als (Senior) Underwriter Credit & Political Risks en als Associate Underwrtiter