Hiscox biedt klanten gratis scan op cyberveiligheid

 

Hiscox biedt bedrijven met Cyber & Data Risks by Hiscox als onderdeel van hun verzekering, een gratis securityscan op hun cyberrisico’s aan. Daartoe is Hiscox een samenwerking aangegaan met RedSocks Security. De scan geeft inzicht in de huidige status van de beveiligingsmaatregelen. Hiscox-klanten kunnen zo hun cyberveiligheid vergroten en de kans op schade sterk verminderen. “We willen de bewustwording van cyberrisico’s vergroten”, motiveert Yasin Chalabi, Manager PI & Cyber en Data Risks van Hiscox. “In combinatie met onze verzekering en onze Cyber Incident Response kunnen wij de risico’s en de gevolgen ervan zoveel mogelijk beperken.”

Van de cyberveiligheidsscan kunnen alle klanten gebruik maken met ‘Cyber & Data Risks by Hiscox’, dus ook zakelijke relaties die deze cyberverzekering via een Pre Priced Proposal hebben gesloten. Die scan wordt verzorgd door RedSocks Security, een specialist in het opsporen en bestrijden van malware en verdachte activiteiten in bedrijfsnetwerken. Afhankelijk van de omvang van een organisatie duurt de scan één tot twee weken. Daarna wordt de rapportage opgesteld en met de klant besproken. RedSocks Security is ontstaan na een omvangrijke data-inbreuk bij een farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het opsporen en bestrijden van malware en andere verdachte activiteiten op een netwerk.

 

Inkomend en uitgaand internetverkeer

Yasin Chalabi wijst erop dat veel traditionele security-oplossingen defensief zijn, voornamelijk gericht op het controleren van inkomend internetverkeer. “Dat is van groot belang, maar niet meer voldoende in een tijd waarin nieuwe vormen van malware zich razendsnel ontwikkelen en zich al in netwerken bevinden.” De RedSocks Malicious Threat Detection (MTD) richt zich primair op uitgaand internetverkeer en alarmeert op kenmerken van malware en verdachte transacties die zich op apparaten en in netwerken voordoen. De methode zorgt voor een nauwkeurig inzicht in geavanceerde of doelgerichte aanvallen en malware die niet door de defensieve securitymaatregelen zijn gestopt. De RedSocks MTD geeft direct (real-time) een melding wanneer een apparaat is besmet.

 

RedSocks Security legt zich toe op het definiëren, vinden en opvolgen van cyberdreigingen binnen het MKB en grote bedrijven. Voor Hiscox belangrijke redenen om met RedSocks Security te gaan samenwerken. “Door de samenwerking tussen Hiscox en RedSocks Security wordt het voor klanten mogelijk om de cybersecurity-risico’s en daarmee de kans op schade sterk te verminderen”, stelt dr. Floris van den Broek, CEO van RedSocks Security. “Bovendien helpt de gezamenlijke oplossing om te voldoen aan de meldplicht Datalekken, waarmee de kans op aansprakelijkheid van de bestuurders ook sterk kan worden verminderd.” Namens Hiscox voegt Yasin Chalabi daaraan toe: “En de klant kan van de verkleining van de risico’s meeprofiteren in de vorm van lagere premies en eigen risico’s.”

 

Bij Hiscox, specialist in het verzekeren van cyber- en datarisico’s, zijn zes underwriters dagelijks bij het product Cyber & Data Risks by Hiscox betrokken. De belangstelling onder het Nederlandse bedrijfsleven voor cyber- en dataverzekeringen neemt de laatste tijd sterk toe. Zo is bij Hiscox in 2016 bijvoorbeeld sprake van een verdrievoudiging van het aantal afgesloten verzekeringen