Fred van der Zee vertrekt eind van het jaar bij RSA Nederland

Na een dienstverband van bijna tien jaar vertrekt commercieel directeur Fred van der Zee bij RSA Nederland. Dat heeft de verzekeraar eerder deze week bekend gemaakt aan de relaties in de verzekeringsbranche. Van der Zee, sinds 1988 werkzaam in de (schade)verzekeringsbranche, gaat zich begin 2017 tijdens een sabbatical bezinnen over zijn verdere carrière. “Ik heb wel enkele ideeën, maar nog geen concrete plannen. Eerst wil ik wat meer tijd vrij maken voor mijn hobbies en voor reizen. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

Van der Zee benadrukt met trots, plezier en tevredenheid terug te kijken op zijn actieve tijd bij RSA Nederland. “Het is een prachtig bedrijf met een leuk en enthousiast team en we hebben in de afgelopen jaren samen heel veel bereikt. Maar na tien jaar RSA  ben ik gaan nadenken over het vervolg van mijn loopbaan. Wil ik dit de rest van mijn carrière blijven doen of wil ik nog een keer wat anders gaan doen? Ik heb uiteindelijk voor het laatste gekozen”, aldus Van der Zee, die voor zijn RSA-periode heeft gewerkt als directeur Casualty/CAR bij expertisebureau GAB Robins, als adjunct-directeur Technische Verzekeringen bij Erasmus Verzekeringen, als directeur Nedasco Technische Verzekeringen bij de Kamerbeek Groep en als schade-expert bij Thomas Howell Kiewit en Toplis & Harding.

In de brief aan de relaties uit de bedrijfstak stelt RSA Nederland  Fred van der Zee ‘enorm erkentelijk te zijn voor zijn grote bijdrage aan het succes van RSA Nederland.  Managing director Ad Boekraad: “Hij  heeft daaraan in de afgelopen jaren in diverse functies een actieve rol gehad. Met zijn technische achtergrond is Fred na zijn indiensttreding in maart 2007 actief geweest als Development Manager Construction & Engineering. In die rol heeft hij de business line C&E met een aantal collega’s opgezet en verder ontwikkeld, waarna hij voor C&E ook nog een Europese functie heeft vervuld. Tevens heeft Fred van 2008 tot 2011 de Casualty afdeling aangestuurd. Begin 2011 is Fred benoemd tot Commercial Director voor RSA Nederland. In deze rol heeft hij alle commerciële activiteiten aangestuurd en een groot aantal relaties aan RSA weten te binden. Kenmerkend was daarbij zijn persoonlijke aanpak en betrokkenheid om zaken gezamenlijk tot een succes te maken. We danken Fred voor alles wat hij voor RSA heeft betekend en wensen hem alle succes toe in zijn verdere loopbaan”. RSA Nederland gaat op zoek naar een passende opvolging voor Van der Zee, aldus Boekraad.