Ecclesiastical: “Onderverzekering is groter risico dan diefstal of inbraak voor vermogende klanten”

Nu de inflatie en de kosten van levensonderhoud de pan uit rijzen, blijkt uit nieuw onderzoek  van de Britse nicheverzekeraar Ecclesiastical dat driekwart (72%) van de makelaars van mening is  dat onderverzekering  een probleem kan vormen voor vermogende particuliere klanten onderverzekerd zijn. Uit interviews met 100 makelaars die zaken doen met vermogende klanten blijkt dat onderverzekering (30%) een groter risico is voor hun vermogende particuliere klanten dan inbraak of diefstal (20%).

Het is volgens de verzekeraar belangrijker dan ooit voor makelaars om met hun vermogende klanten te praten over het belang van regelmatige taxaties en het vaststellen en handhaven van verzekerde bedragen op het juiste niveau om het risico van onderverzekering te vermijden. Door de Covid-19 pandemie, de stijgende inflatie en het beperkte aanbod is de waarde van luxe horloges uit het topsegment, waaronder Rolex en Patek Philippe, sterk gestegen. Sommige vermogende cliënten realiseren zich misschien niet wat hun huidige waarde is en als het ergste zou gebeuren en zij een vervangend horloge zouden moeten kopen, zouden zij wel eens aanzienlijk onderverzekerd kunnen zijn.

Sarah Willoughby, Art & Private Client Business Director bij Ecclesiastical, zegt: “Onderverzekering is altijd een probleem geweest in de vermogende sector, maar nu, tegen de achtergrond van stijgende inflatie, is het belangrijker dan ooit dat makelaars met hun vermogende klanten praten om ervoor te zorgen dat ze hun waarderingen up-to-date houden. Naarmate de inflatie en de kosten van levensonderhoud stijgen, stijgen ook de prijzen en waarden van veel kostbaarheden snel. Vermogende cliënten kunnen bestaande waarderingen hebben, maar deze kunnen snel verouderd zijn. Onderverzekering blijft een belangrijk probleem voor vermogende klanten en uit ons laatste onderzoek blijkt dat makelaars het zelfs een groter risico vinden dan diefstal of inbraak.”

Ecclesiastical heeft een nieuwe verbeterde vermogende woningverzekering gelanceerd met standaarddekking voor cyberschade, cybercriminaliteit en online aansprakelijkheid, en optionele aanvullende dekkingen zoals zakelijke dekking en reisverzekering.De nieuwe verbeterde polis voor particulieren en particulieren zal het bestaande product van de verzekeraar vervangen voor nieuwe zaken en verlengingen vanaf 12 september 2022.