Ecclesia Risk & Benefits ‘trotse partner’ van Ecosofie Podcast

Vanuit zijn passie voor duurzaamheid startte Marnix Kluiters in 2018  Ecosofie Podcast. Inmiddels is Marnix een autoriteit op het gebied van duurzaamheid en won hij de BNR Bronzen Dutch Podcast Award 2020 categorie Zakelijk. In zijn podcastserie Ecosofie ontvangt hij experts uit de wetenschap, journalistiek, politiek en het bedrijfsleven. Samen met hen gaat hij in op de verduurzaming van onze samenleving. Marnix Kluiters: “Ecclesia Risk & Benefits is zich bewust van de fysieke en transitierisico’s en kansen. Samen versterken wij deze kennis op een inspirerende manier door heel luisterend Nederland.”

 Hoe streven we naar het goede leven binnen de ecologische grenzen van de planeet?Dit is de centrale onderzoeksvraag in de podcastserie Ecosofie. Als luisteraar kom je er steeds beter achter hoe we op een wijze (ofie) manier met ons huis (Eco), de aarde om kunnen gaan. Het woord Ecosofie kun je ook zien als een combinatie van de woorden ecologie, economie en filosofie. Marnix gelooft dat als je deze drie vakgebieden met elkaar in balans brengt een samenleving op de lange termijn kan blijven bestaan. Hij maakt  onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek. Naast zijn podcastserie geeft Marnix lezingen, is hij bestuurslid van SDG Nederland en is hij medeauteur van het onlangs uitgebrachte boek ‘Duurzame ambitie’.

 

Duurzaam ondernemen en de veranderende risico’s van bedrijven en organisaties

Verduurzaming is bij ondernemers een groot onderwerp en vanuit risicomanagement een belangrijk aandachtspunt, benadrukt Ecclesia. “ Als adviseur en zakelijk dienstverlener in risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeren zijn wij als Ecclesia Risk & Benefits betrokken bij onze klanten en de samenleving. Graag werken wij daarbij samen met onafhankelijke partijen. Zo kunnen wij onze klanten nog beter helpen de juiste keuzes te maken. Ecosofie Podcast van Marnix Kluiters sluit hier volledig op aan.”

 

Willeke van de Weerd, Managing Director van Ecclesia Risk & Benefits: “Wij zijn trots dat wij in samenwerking met Ecosofie Podcast ons mede mogen inzetten voor de verduurzaming van de samenleving. Samen met Ecosofie Podcast helpen wij onze klanten met duurzaam ondernemen en de veranderende risico’s waarmee zij geconfronteerd worden. Wij denken mee en adviseren graag. We luisteren en nemen initiatief, want wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld van morgen. Dat zit in ons DNA en sluit aan op onze strategische pijler Duurzaam Ondernemen. Daarom zijn wij partner geworden van Ecosofie Podcast. Door te luisteren, leren we samen meer. Zo gaan we samen bewust en gerust vooruit.”

 

In samenwerking met Ecosofie Podcast organiseert Ecclesia Risk & Benefits videopodcastseries waarin Marnix Kluiters met diverse experts en ondernemers in gesprek gaat over duurzaam ondernemen en de veranderende risico’s van bedrijven en organisaties.

Bij de foto:

Marnix Kluiters (links) en Willeke van de Weerd (rechts)