DUPI stelt Erwin Henkes aan als Commercieel Directeur Property & Casualty


DUPI Underwriting Agencies is blij om de komst van Erwin Henkes aan te kondigen als Commercieel Directeur Property & Casualty. Erwin brengt ruim 28 jaar aan kennis en ervaring in de verzekeringssector met zich mee. “DUPI, toonaangevend op het gebied van Marine en CAR/Engineering verzekeringen, is de afgelopen jaren uitgebreid met Casualty en Property verzekeringen. Dit zijn precies de vakgebieden waar Erwin Henkes zich al bijna drie decennia mee bezig houdt”, aldus DUPI

Erwin werkte voorheen ruim 18 jaar bij makelaar Aon, waarvan de laatste zes jaar als Managing Director Liability, FSG & Cyber. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties op de Property en Liability afdelingen. Voor zijn carrière bij Aon, was hij 10 jaar Managing Director van Henkes Verzekeringsgroep. Erwin heeft (voor zijn carrière in de verzekeringssector) de studie bedrijfskunde met succes afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Top Line Growth vs. Bottom Line Result

DUPI maakt in haar governance model een onderscheid tussen verantwoordelijkheid voor groei en ontwikkeling enerzijds, en verantwoordelijkheid voor technisch resultaat anderzijds. “De Commercial Directors zijn primair verantwoordelijk voor het eerste, rapporterend aan de CCO (Anton Cornel); de Underwriting Directors primair voor het tweede, rapporterend aan de CUO (Emiel Paaij). Op deze manier creëren we bewust checks and balances, inhoudelijke discussie en uitwisseling van argumenten, en daarmee een betere uitkomst voor al onze stakeholders”, benadrukt  DUPI.

Nieuwe rol

In zijn nieuwe rol als Commercieel Directeur Property & Casualty richt Erwin zich op relatiebeheer. Daarnaast ligt zijn focus op het  – samen met onze makelaars en klanten – uitbreiden van de bestaande portefeuilles en het ontwikkelen van nieuwe portefeuilles. Hij zal deel uitmaken van het commerciële team van DUPI, dat bestaat uit CCO Anton Cornel en collega’s Paul de Keijzer (Commercial Director CAR/Engineering), Jaap Gispen (Commercial Director Marine), Ad Boekraad (Director Business Development) en Niels Teeuw (Senior Account Executive).  “Vanzelfsprekend zal Erwin nauw samenwerken met Bernadette Bode (Underwriting Director Casualty) en Paul de Koning (Underwriting Director Property) en de desbetreffende teams.”

Anton Cornel (CCO DUPI): De komst van Erwin is van groot belang voor DUPI en past bij de fase waarin ons bedrijf zich momenteel bevindt. We bouwen verantwoord maar gestaag aan de uitbreiding van onze portefeuilles in binnen- en buitenland en van onze teams, zodat we onze klanten nu en in de toekomst doortastend kunnen blijven verzekeren.’’

Erwin Henkes: Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen 28 jaar en heb me geen moment verveeld als makelaar in de verzekeringssector. Tegelijkertijd heb ik veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan en mijn kennis en ervaring toe te passen bij DUPI. De ondernemersgeest, het enthousiasme en de passie van de Dupianen spreken mij enorm aan.”