DUAL Europe neemt marineteam over van Swiss Re; Aram Stoop neemt rol van Managing Director van DUAL Marine Europe op zich  

DUAL heeft  haar maritieme capaciteit in Europa aanzienlijk versterkt met de overname van het marineteam van Swiss Re uit Genua, met de bevoegdheid om in de toekomst Marine-activiteiten te gaan uitvoeren voor Swiss Re.De transactie ondersteunt DUAL’s ambities om een toonaangevende speler in de Marine-markt te worden en de voorkeurspartner voor makelaars, slechts zes maanden na de lancering van een nieuw DUAL Marine team in Rotterdam, Nederland met de aanstellingvan een ervaren team, Aram Stoop en Pim de Pooter.Aram Stoop zal de rol van Managing Director van DUAL Marine Europe op zich nemen.

Aram Stoop

Swiss Re blijft capaciteit leveren om een naadloze overgang te garanderen. Andrea Cupido, voormalig Head of Marine Hull voor Corporate Solutions bij Swiss Re, zal het DUAL Marine Europe team leiden als Executive Chairman, zodat makelaarspartners en verzekerden kunnen profiteren van continuïteit in acceptatie en schadebehandeling met een sterke technische focus en service. uitgebreid pakket aan maritieme oplossingen, voornamelijk op het gebied van zeecasco’s en binnenschepen, Builders Risks, Cargo  en landmaterieel, met plannen om het productaanbod verder uit te breiden en te diversifiëren.

Richard Clapham, CEO van DUAL Group, licht toe: “Marine is al lange tijd een belangrijke sector in Europa en zelfs wereldwijd. Ik ben dan ook verheugd dat we binnen DUAL nog een centrum van excellentie creëren door dit team en de aanzienlijke portefeuille van Swiss Re te verwelkomen. Dit is een integraal onderdeel van DUAL’s voortdurende groei en expansie in Europa en dit voegt nog een belangrijke business ine toe aan de brede portefeuille die we onze makelaars en hun klanten kunnen bieden. Andrea en zijn team brengen toonaangevende expertise mee en ik geloof dat dit een echt bewijs is dat DUAL wordt gezien als een natuurlijke thuisbasis voor de beste verzekeringstalenten in de markt”.

Olaf Jonda, CEO van DUAL Europe, voegt hieraan toe: “Deze overname is een belangrijke pijler in onze groeistrategie en versterkt onze langetermijnrelatie met Swiss Re. In 2023 verwelkomden we Aram Stoop en Pim De Pooter in Rotterdam en nu, met deze laatste ontwikkelingen, wordt DUAL Europe een van de toonaangevende verzekeraars in deze sector. Met twee maritieme teams in Italië en Nederland zijn we strategisch gepositioneerd om onze maritieme activiteiten in beide landen en daarbuiten uit te breiden. Andrea en zijn team hebben een uitstekende reputatie, langdurige relaties en diepgaande kennis van de industrie en als onderdeel van onze People First cultuur, zijn we er trots op dat het hele Genua team ervoor heeft gekozen om zich bij DUAL Europe aan te sluiten. We zijn verheugd hen aan boord te hebben bij DUAL om een toonaangevend maritiem bedrijf op te bouwen in nauwe samenwerking met het team in Rotterdam”.

Andrea Cupido, Executive Chairman, DUAL Marine Europe, licht toe: “Het is spannend voor mij en het team om toe te treden tot DUAL, een internationale MGA met een sterk erfgoed, een solide reputatie en opwindende groeiambities. Met 30 jaar ervaring in de Marine verzekeringsbranche, bij toonaangevende verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen en makelaars, kijk ik er erg naar uit om te profiteren van DUAL’s ondernemersgeest, klantgerichte aanpak en makelaarsnetwerk om beter tegemoet te komen aan de behoeften van onze veranderende klanten. Ik ben verheugd dat we ondersteund zullen blijven worden door Swiss Re en dat we de concurrerende service en echte expertise die we al aan de markt hebben laten zien, zullen kunnen blijven aanbieden.”