DUAL Europe lanceert nieuwe Europese propositie voor Surety

DUAL Europe introduceert een uitgebreide propositie voor garanties en borgstellingen, essentieel voor bouwprojecten, kapitaalgoederen, export en handel. Vanuit de operationele hub in Amsterdam, onder leiding van Annet de Grooth, Head of Surety Europe, worden de activiteiten aangestuurd. Annet leidt momenteel twee surety-teams die zich richten op de Spaanse en Franse markt. De hub is verantwoordelijk voor het definiëren en verspreiden van richtlijnen, underwriting tools en de delegatie van bevoegdheden.

Lokale Expertise en Uitbreiding

Om de verdere uitbreiding in Europa te faciliteren, zal DUAL Europe lokale surety-specialisten aannemen. Deze specialisten brengen cruciale lokale expertise mee op het gebied van garanties, relevante wetgeving, economische ontwikkelingen en sector specifieke trends. In Nederland is het bedrijf op zoek naar een Senior Underwriter Surety (zie elders in deze nieuwsbrief). Naast Amsterdam zoekt DUAL medewerkers in steden zoals Keulen, Dublin, Helsinki, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, Stockholm, Wenen en Zürich.Sinds 2016 is DUAL Europe actief in garanties en borgstellingen, aanvankelijk vanuit Spanje en sinds 2023 ook in Frankrijk. De MGA werkt samen met diverse verzekeraars om hun diensten te versterken.

Ervaren Leiderschap

Annet, die in april 2023 bij DUAL Europe begon, heeft meer dan twintig jaar ervaring in de surety-markt. Met een MBA in Change Management heeft zij diverse teams opgebouwd en geleid. Voor haar huidige rol was zij Head of Surety Europe bij een kredietverzekeringsmaatschappij. Onder haar leiding bouwt DUAL Europe verder aan een solide netwerk van surety-professionals door heel Europa.